Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

23 Mayıs '22

 
Kategori
Güncel
 

Sayın Siyasiler

LÜTFEN DİNİMİZİ VE PADİŞAHLARIMIZI SİYASETİNİZDE KULLANMAYIN
 
TARAFTARINIZI DOBRALIĞINIZLA DÜRÜSTLÜĞÜNÜZLE SAĞLAYIN
 
Çoğu yerde susmayı tercih ediyorum, zira üç günlük dünyada insanlarla uğraşarak ziyan etmek istemiyorum. 
 
Biliyorum ki zaman çok kıymetli ve kalan vaktim geçen vaktimden pek çok az. Lakin öyle duyumlar alıyorum ki, sessiz kalmayı kendime yakıştıramıyorum.
 
Bunlardan bazıları da siyasilerin söylemleri, taraf toplayacağız diye, seçmene kendilerini tercih ettirme adına yapmadıkları yok, yapmayacakları da yok görünüyor.
 
Malumunuz İyi Parti lideri Meral Akşener'in Abdülhamid Han ile ilgili sözleri, muhalefet yapmak uğruna hoş olmayan benzetmeleri gündemde... Ve kimi siyasilerin sözlerinde 
 
sıklıkla Allah ismini kullanmaları... Bir kere Allah diyen, Allah'ın buyurduğu gibi hareket eder, davranışlarına Allah görüyor diyerek , dikkat eder.
 
Asla yalana, talana tenezzül etmez. Dinini kullanmaya tevessül etmez.
 
Dünyalık maddi değerlerle, manevi hassasiyetlerin karıştırılması hoş olmuyor vesselam.
 
Ben siyaseti pek sevmem, hiç bir siyasetçiye sempati duymam. Lakin aktif gazetecilik yaptığım dönemlerde hemen her siyasetçi ile yakından görüşmelerim oldu.
 
Ve o görüşmelerimden kalan izlenimlerimden birini söylemek isterim. Bilir misiniz ki, siyasilerin hemen hepsinin halk zerrece umurlarında olmaz. Kim aç, kim tok, akıllarına bile gelmez.
 
Onlar için varsa yoksa, ikbâle ulaşmak, iktidar sahibi olmak, yakınlarını kollamak, yandaşlarını kayırmak. Güçlendikçe, güçlenmek, gücünü tüketmemek, vs.
 
Gidenin yerine gelen, gelmeden evvel gideni çok yerermiş, gelince kendisi kusasıya bulduğunu yermiş. Geçen yıllar nasıl olsa bunları herkese öğretecek. 
 
 Benim demem şudur ki, dinimiz ve Osmanlı ecdadımız bizim hassas noktalarımız. Allah Osmanlı atalarımızdan razı olsun, mekânları cennette yer bulsun. Biz onların torunları olmaktan razıyız. 
 
Onların her biri cengaverdi. İslâmiyet uğruna cenk ettiler. Allah yolundan sapmamak için cihatta ömür tükettiler. 
 
Osmanlı hanedanlığına yanlışları sokan fitneler cezalarını ahiret yurdunda bulacaklar elbette. Bu fitneler sebebiyle Hakk'a layık adaleti sağlayamayıp dinde dalalete düşülünce, 
 
ihtişamlı namlarıyla Osmanlı hanedanlığı da son buldu. Ağaç kurtlarının kemirmesiyle bitti gittiler zaten.
 
Torunları var olsa da Osmanlı ruhu asla dirilmez, ölen geri gelmez. Bırakalım ecdadımız toprağında huzur bulsun, arkalarından olumsuz konuşup ruhlarını incitmeyelim. 
 
Sizlerde siyasette yandaş toplamak uğruna günahınızı artırmayın. Unutmayın bu şekilde başa gelirseniz, bir gün bakarsınız siz de devrilir gidersiniz.
 
Allah'ın kudretiyle devran değişir. Herkesi, her şeyi yoktan var eden Allah'ın her şeye gücü yeter. Bir şeyin olmasını istediğinde ''Ol'' der ve olur. 
 
Başa gelmek isteyen önce Yaradan'ını razı etsin, sonra seçmeni inandırmaya  çalışsın. 
 
Aksi halde yaptıkları yutulmuyor, anlattıkları kulak tırmalamaktan öteye geçmiyor. 
 
Hatırlatırım. Tarih, ne oldum ben diyenlerin, bir süre sonra kopardıkları çığlıklarla, feryatlarla doludur.
 
 
 
Ayfer AYTAÇ
 
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..