Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Sayısal fotoğraf makinelerinin de sonu gelecek

Sayısal fotoğraf makinelerinin de sonu gelecek
 

Hepimizin farkında olduğu üzere teknoloji son hızda ilerliyor. Bir anda ortaya çıkan film kullanmayan sayısal fotoğraf makineleri filmli makinelerin tahtını sallamaya devam ediyor. Filmli makineler zamanla çok az kullanılacak ama asla yok olmayacak. Fakat bir gün dijital fotoğraf makinelerinin de modası kaçacak. Hem de şu an filmli makinelerinin yaşadığı sıkıntıyı daha da fazlasıyla yaşayacak.

Sayısal makineler ilerlemeye, gelişmeye devam edecek. Öyle bir noktaya gelecek ki fotoğraf sistemleri insan gözünün gördüğü görüntü netliğine ulaşan fotoğraf baskıları üretecek. Bu bir doyum noktası olacak. Fotoğraf makineleri 2050lere kadar kaç milyon piksele ulaşır bilmem ama çok üst seviyelere ulaşıp inanılmaz netlikte çalışmalar sunacak.

Sayısal makinelerinin sonunu getirecek teknoloji günümüzde fotoğraf amacıyla olmasa da geliştirilmeye başlandı. Ara sıra basında görüyorsunuzdur, felçli bir hastanın başına elektrotlar bağlayarak hastanın beyniyle karşısındaki bilgisayarı ya da çalışmayan kolundaki mekanik aksamı idare etmesi sağlanıyor. Bu teknoloji zamanla düşünceleri okuyacak şekilde gelişecek ve öyle bir noktaya gelecek ki aklımızda bir görüntü oluşturduğumuzda o görüntüyü bilgisayar ekranında görebileceğiz. Bu günümüze göre oldukça uç bir şey ama yüzyılın sonuna kadar mutlaka gerçekleşeceğine inanıyorum.

Bu teknoloji sayesinde yanımızda fotoğraf makinesi olmadığında kaçırdığımız eşsiz bir anı belleğimizde tutarak o ana tanık olmamış kişilere sunabileceğiz. Fotoğraf makinesine de gerek kalmayacak. İlk başlarda büyük bir kask kadar olacak bu makineler zamanla ufalıp toplandığında bir sigara paketi kadar büyüklüğe ulaşan bir sistem halini alacak. Yine ilk başlarda şimdiki hesapla on binlerce YTL olacak olan fiyatı zamanla bir cep telefonu almak kadar basit ve ucuz olacak. Bu sistem sayesinde aynı zamanda rûyalarımızın hatırladığımız kısımlarını aynen televizyon yada bilgisayarımızda sevdiklerimize gösterebileceğiz. Bu teknolojinin bir tek olumsuz yanı varsa o da kötü niyetli ve çıkar ilişkisi güden kişiler içindir. Bu aleti devreye soktuğumuzda bize yalan söylenme gibi bir şeyi çok kısa sürede anlayabileceğiz. İnsanlar bu sayede gerçek duygularını yansıtabilecekler ve belki de dünyada daha barışçıl bir ortam olacak ama asla film yıkamanın zevkini bilen sanatçılar için gerçek fotoğraf bitmeyecek.

Bu teknoloji daha da ilerleyecek ve sigara paketi kadar küçülen sistemde olmayacak. Beynimiz küçük elektrik dalgaları yayar. Bunları yakalayabilen bir yöntem veya bir çip kafamıza yerleştirip sokakta yürüyen bir insanın bile düşüncelerini çok rahat okuyabileceğiz. Hatta buda gelişecek ve kendimizi uygun bir frekansa ayarladığımızda dünyanın öbür ucundaki biriyle bile telepatik iletişim kurabileceğiz. Bu da telefonun sonunu getirecek.

 
Toplam blog
: 13
: 4003
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Bilim ve doğa tutkunuyum. Fotoğraf meraklısıyım. Doğa sporlarını severim. Doğa bilimleriyle ilgileni..