Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sayısız tehlikeye rağmen huzur içinde yaşıyoruz!!!

Sayısız tehlikeye rağmen huzur içinde yaşıyoruz!!!
 

30 m² oda düşünün, oturuyorsunuz, alttan ısıtmalı. Sürekli hava sirkülasyonu sağlayan, ortamı temizleyen aletler var. Sizin nefes almanıza en uygun şekilde çalışıyor. Oturduğunuz yerde hava ısınıyor, yağmur yağıyor, soğuyor...Ama hepsi sizin için konfor olacak şekilde. Sürekli yiyecekler veriliyor. Elinizi uzatıp meyve yiyorsunuz örneğin. Yaşamanız için Allah’ın her an yarattığı nimetler. Ne kadar şaşırtıcı bir yaşam olurdu…

Oysa dünya hayatı da aynen böyle. Altta mağma, yukarıda atmosferdeki zararlı ışınlar, göktaşları, karadelikler...Dünya çok büyük ve yaşadığınız alan geniş diye mi şaşkınlığa düşmüyorsunuz? Ne farkı var??..

Dünya üzerinde bunca tehlikeye rağmen huzur ve konfor içinde yaşam sürüyor olmamız Yüce Allah'ın bizlere olan rahmetindendir.

Senin Rabbin rahmet sahibi (ve) bağışlayıcıdır. Eğer, kazandıklarından dolayı onları (azapla) yakalasaydı, şüphesiz onlara azabı (bir an önce) çabuklaştırırdı. Hayır, onlar için bir buluşma zamanı vardır, onun dışında asla başka bir sığınak bulamayacaklardır. (Kehf Suresi, 58)

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..