Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '17

 
Kategori
Balıkçılık
 

Sazan Nasıl Avlanır?

Sazan Nasıl Avlanır?
 

Sazan Avcılığı


Sazan tatlı suda yaşayan en dikkatli ve uyanık balıklardan biridir. sanılanın aksine sazan avcılığı zor ve zahmet gerektiren bir avdır. Ülkemiz iç sularında sazan balığı pullu ve pulsuz olmak üzer iki ana tür altında bir çok farklı çeşidi vardır. Sazan dipte yaşayan ve dipte avlanmayı seven bir balıktır. Suyun dibinde solucan, larva böcek ve bitki parçaları ile beslenir. Genel olarak uygun şartlar altında sazanların  yarım asır kadar yaşayabildikleri 1.5m uzunluğa ve 35 kg aüırlığa kadar ulaşabildikleri görülmektedir. Ükemizde de bir çok göl ve barajlarda 30 kg mı bulan balıklar tespit edilmişitr.
Fakat aşırı ve biliçsiz avlanma sonucu ülkemizde bir çok bölgede balık popülasyonu hızla azalmaktadır. Gelelim sazan avı hakkında faydalı olabilecek bilgileri anlatmaya.
 
DİP OLTASI İLE SAZAN AVI
 
Sazan dipte avlanmayı sevdiği için dip oltası büyük ve iri bir balık yakalamak isteyenler için ilk tercih olmalıdır. sazan avı evde hamur hazırlamak ile başlar. Avlanacağımız bölgeyi iyice yemlemek için ve oltamızda kullanmak için hazırladığımız hamurun içine  vanilya, meyve esansları , mısır unu ve tatlandırıcılar ekleyerek suyun içinde  hamurun erimesiyle kokular dağılacak balıklar oltanızın çevresinde toplanmaya başlayacaktır.
 
Toplam blog
: 8
: 887
Kayıt tarihi
: 05.07.17
 
 

İstanbul'da yaşayan, balık ve deniz düşkünü bir doğa sever. ..