Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Eğitim
 

SBS'de asil ve yedek yerleşenler dikkat, daha üst tercihinize de yerleşebilirsiniz!

SBS'de asil ve yedek yerleşenler dikkat, daha üst tercihinize de yerleşebilirsiniz!
 

Dün MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bir sürpriz yaparak SBS (Seviye Belirleme Sınavı) yerleştirme sonuçlarını önceden belirlediği takvimden daha erken olarak açıkladı. 

Mutlaka yerleştirme sonuçlarını gördüğünde sevilen adaylar olduğu gibi üzülen adaylar da olmuştur. Fakat asil yerleşen adaylar da yedek yerleşen adaylar da unutmasınlar ki, SBS yerleştime süreci sadece ilk yerleştirme ile sonuçlanan bir süreç değildir. 

SBS yerleştirmeleri her yıl yedek yerleştirmelerle devam etmekte ve bazen ilk yerleştirmede hiç yerleşme olasılığı görülmeyen liselere yerleşme fırsatları da doğabilmektedir. Bu nedenle asil olarak yerleşen, yedek olarak yerleşen veya hem asil hem de yedek yerleşen adayların süreci çok iyi takip etmelerini öneriyoruz.

Zira ilk kayıt sonrasında başlayan yedek yerleştirmeler sürecinde asil yerleşmiş adaylar yedek yerleştiği daha üst tercihlerine yerleşme fırsatı bulabilmektedir. Öte yandan sadece yedek yerleşmiş adaylar da asil yerleşme fırsatı yakalayabilmektedir. (Anadolu ve fen liselerinin yeni oluşan 2012 taban puanlarına ulaşmak için tıklayınız...)

Unutmayınız ki, her yıl binlerce lise adayı ilk yerleştirme sonrasında özel okullara kaymakta ve yerleştikleri okullarda ciddi kontenjan boşlukları oluşturmaktadır. Özellikle bulunduğu ile göre yüksek puanla yerleşen adaylar da bulunduğu illerin özel okullarından gelen cazip burs olanakları nedeniyle yerleştiği lise yerine, özel liselereye kayıt yaptırabilmektedir. Bu durum daha düşük puanlı lise adaylarına beklemedikleri fırsatlar doğurabilmektedir. Fakat bu fırsatları da ancak süreci takip edenler yakalayabilmektedir. Zira yedek yerleştirme süreci takip isteyen ve kısa süreli süreçlerdir. 

Bugünkü yazımı öğrencilere her zaman hatırlattığım bir sözümle bitirmek istiyorum;
Unutmayın ki, fırsatları hazırlıklı olanlar yakalar!

Sinan ÇAĞIRAN | www.EgitimHaberim.com
sinan.cagiran@EgitimHaberim.com
http://www.facebook.com/scagiran

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..