Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Neslihan ERDOĞDU Serbest

http://blog.milliyet.com.tr/kariyerkoc

27 Mayıs '11

 
Kategori
Eğitim
 

SBS Öncesi...Paylaşımlar....

SBS Öncesi...Paylaşımlar....
 

Yavuzlar Dershanesi öğrencileri ile bunları paylaştık.


Sevgili Öğrencilerim;

Cumartesi-pazar günü gireceğiniz sınav ile hayatınız değişmeyecek, sadece eğitim hayatınızı etkileyecek adımlardan birini atacaksınız.

Attığınız adım planladığınız ya da hayal ettiğiniz gibi olmasını isteriz; ancak olmasa bile bu dünyanın sonu olmadığı gibi sizin eğitim hayatınızın kara lekesi de olmayacaktır.

Bilmelisiniz ki eğitim hayatınızda çeşitli dönemeçler olacaktır, kimi dönemecin kötü olduğunu sanacak sonradan bunun bir şans olduğunu fark edeceksiniz, kimi dönemeç çok harika görünecek ancak belki de sizi mutlu etmeyecektir.

Eğitim hayatınızın doğru ve iyi şekillenmesi ise gelecekte yapacaklarınız açısından büyük önem taşımaktadır.

Ancak bilmelisiniz ki gerçekten ne istediğini bilenler bunu er geç gerçekleştirmektedir.

Bu nedenle çok önemli olan kendinizi tanımanız ve gerçekten neyin size göre olduğunu bilmeniz ve çok istemenizdir. Bununla beraber cumartesi günü gireceğiniz sınav ile ilgili olarak dikkate almanız gereken bazı noktaları sizle paylaşmak istedim.

Bugüne kadar yaptıklarınız sınavın bilgi ile ilgili kısımlarını içermektedir, sınavın duygu ile ilgili kısmı ise sınav günü ile ilgilidir ve oldukça belirleyicidir.

Sınav gününün diğer günlerden bir farkı olmadığını, sınavın bugüne kadar girdiğiniz bir çok deneme gibi sorular içerdiğini düşünmeniz gerekmektedir. Sabah kalkışınız ve kahvaltınız diğer günlerden farklı olmamalıdır.

Gerekli evrakları daha önceden hazırlamış olmanız sizi rahatlatacaktır. Sınava gireceğiniz okulu daha önceden görmeniz de işinizi kolaylaştıracaktır.

SInava gireceğiniz okula çok önce gitmezseniz daha sakin kalırsınız. Bahçede beklerken gözlerinizi kapatıp yapacağınız tatili hayal etmeniz size çok daha iyi gelecektir.

Bilmelisiniz ki ne kadar rahat olursanız o kadar iyi bir performans sergileyeceksiniz. Sloganımız “Ne kadar RAHAT, o kadar İYİ” olsun.

Kitapçıklarla baş başa kaldığınızda ilk birkaç soruda kalbinizin biraz hızlı çarpması çok normaldir, fakat sonra bu geçecek ve sınav süresi tamamlandığında ise tüm yorgunlukları geride bırakmış olacaksınız.

Kitapçıklarla baş başa kaldığınızda tek sorumluluğunuzun “elinizden gelenin en iyisini yapmak” olduğunu unutmayın ve sadece “yapabileceğim her soruyu yapmalıyım” demelisiniz.

Bilmelisiniz ki her türlü sorunu ve sıkıntıyı aşacak kadar güçlü varlıklarsınız. İnanıyorum ki sizler de “elinizden gelenin en iyisini yaparak” salondan ayrılacaksınız. Hak ettiğiniz sonucu almanız ve elinizden gelenin en iyisini yapmanız dileğiyle… Sevgiyle kalın....

 
Toplam blog
: 157
: 876
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

HAYAT YÜZ ÇİZGİLERİ YÖNÜNDE İLERLER.. ..