Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '09

 
Kategori
Eğitim
 

SBS sırasında okul bahçesi manzaraları

SBS sırasında okul bahçesi manzaraları
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki (13-6-2009, Ankara)


Dün SBS 6 vardı. Yeğenim Sıla sınava girerken biz de annesiyle birlikte bahçede bekledik. Sınav saat 10’da başlayacaktı ve sınava girecek öğrencileri içeri aldılar. Öğrenciler içeriye girdi ama her öğrenci için o kadar çok kişi gelmişti ki, okulun bahçesindeki kalabalıktaki azalmayı gözlerin fark etmesi olanaksızdı. Okulun kapısındaki bir görevli bahçede bekleyenleri gürültü yapmamaları, telefonlarının seslerini kapatmaları ve arabaları yerlerinden kımıldatmamaları konusunda uyardı. Uyarılanların hepsinin sınavda yakını vardı ve dikkat edeceklerdi elbette.

Hava sıcak olduğu ve pencereler açık olacağı için gürültü uyarılarına uyulması çok önemliydi.

Saat 10’a yaklaştığında uzaktaki caddeden klakson sesleri geliyordu. Sınav binasına yakın olduğunu düşünen ve kolayca ulaşacağını sanan veliler geç çıkınca ve onların hepsi trafiği sıkıştırınca oluşan paniğin sesleriydi bu duyduklarımız. Sınav başladığında panik içinde binaya girenleri anlattılar o sırada.

Sınav başladığında içeridekileri rahatsız edecek önemli bir ses olmadı. Çok fazla gürültülü olmasa da, okulun bahçesinde gölge yer aramak için arabalarını çalıştıranlara hepimiz kötü kötü baktık.

Güneş yakmaya başlayınca okulun bahçesinde bekleyenler bahçe duvarlarındaki ağaçların gölgelerine sığındı ve okul binasından uzaklaşmış oldu.

Dalların altındaki alçak duvar üzerine serdiğimiz gazetelerin üzerinde oturmuş beklerken çevremizdekilerin konuştuklarına kulak misafiri oluyorduk. Hemen yanımızda anne, baba ve lisede olduğunu sandığımız kızları vardı ve biz oturduğumuzda sohbet ediyorlardı. Bu konuşmalar hiç bitmedi, sanki uzun zamandır bir araya gelip rahat rahat sohbet edememişlerdi. Ara sıra gelen telefonlardan anne ve babanın yoğun iş tempoları olduğu belli oluyordu, belli ki kızları da zamanını MSN başında geçirdiği için pek bir arada olamıyorlardı diye dedikodularını yaptık aramızda fısıltıyla. Yüksek tondaki seslerinin okula ulaşmadığını düşünsek de bundan rahatsız olan ailece gelmiş bir başka komşumuz dolaylı bir şekilde sessiz olmaları konusunda uyarıyordu. Bu ailenin 3-4 yaşlarındaki kızı beklemekten sıkılmıştı, ara sıra sesini birazcık yükseltse hepsi birden şışşşş diyordu, küçük kız bunu anlasa da asıl anlamalarını istedikleri kişiler bir türlü anlamıyordu.

Sınav bitince Sıla’ya sorduk, içeriye gürültü geldi mi diye, hiç duymamış. Yani dışarıdaki özen yeterliymiş ve canı sıkılanlar boşuna telaşlanmış.

Sınav sırasında, sınav salonundakinden daha az olmayan bir heyecan okul bahçesinde vardı.

Ankara, 14 Haziran 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..