Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Schalke 04 : 2 - Galatasaray : 3 . Galatasaray inanılmazı becerdi.

Schalke 04 : 2 -  Galatasaray : 3 . Galatasaray inanılmazı becerdi.
 

 

Günlerdir  bütün Galatasaraylılar’ın (ve belki de futbolu seven insanlarımızın) kalpleri bu Schalke maçı için yürekleri tıp tıp atıyordu. “Acaba ne olacaktı?”

Normal sonuç olarak : “Yenilir, ve döner geliriz…” deniyordu.

Ama diğer yandan, Galatasaray’ın dışarıda neler yaptığını , neleri gerçekleştiğini bilenler bu maç için de iyimserdiler ve sonunda “Galatasaray, ne yapar yapar… Becerir,” diyorlardı.

Evet, “Galatasaray yapar, becerir, yener …” diyenler … İnançlı olanlar kazandı. Sarı –Kırmızılılar  maçın hemen başında bir gol yemelerine karşın , buna Hamit’in 30 metreden attığı    füze gibi şutuyla cevap verdiler. “Goool…” sesleri Schalke Stadını sarstı. Ondan sonra artık moral Galatasaray’dan yanaydı, inandılar ve yaptılar. Bu bakımdan Galatasaray Almanya’da bir kez daha tarih yazdı,denebilir. Ve bu maçla  Galatasaray ve Fatih Terim Avrupa’da artık kolay kolay unutulmayacaktır.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında  Galatasaray , Stadion Gelsenkirchen Stadı'nda Almanya’dan  Schalke 04 ile karşılaştı. Ve bu maçta  Galatasaray  3-2 galip çıktı. Türkiye’deki ilk maç 1-1 sona ermişti. Alınan bu sonuçla Galatasaray çeyrek final hakkını kazanmış oldu.

Takımlar:

Schalke 04:
Hildebrand, Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac, Neustadter, Hoger , Farfan, Draxler, Bastos, Pukki
Teknik direktör: Jens Keller

Galatasaray:
Muslera, Eboue, Gökhan, Semih, Riera, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Burak, Drogba
Teknik Direktör : Fatih Terim

Goller :

17.dk. Neustadter’in golüyle Schalke öne geçti. (Schalke :1 – Galatasaray :0)

37.dk. da Hamit’in 30 m.den attığı şut yine kale direğini buldu ama  bu kez içeriye girdi. (Schalke :1 – Galatasaray : 1)

42.dak. Burak Yılmaz, Riera’nın ileri uzattığı pası iyi değerlendirdi; kaleci Hildebrand’ın üstünden kaleye attı. (Schalke :1 – Galatasaray : 2)

61.dak. da Bastos’un golüyle Schalke yine beraberliği yakaladı.

90+5.dk.da Umut Bulut Galatasaray’ın  3. golünü atarak Schalke 04’ü yıktı. Ondan sonra artık yapacak bir şey yoktu.

Değerlendirme:

Bu sonuçla Galatasaray  hem bir destan yazdı; hem de kasasını parayla doldurdu. Fatih Terim takımıyla ne kadar övünse yerindedir. Bu sonuçla haklı olarak Galatasaray taraftarları kentin sokaklarını doldurdular ve sevinç gösterilerinde bulundular.

Schalke’nin maçın başında takım oyununa güvendiği; düzenli paslarla Galatasaray’ın kalesine indiği görüldü. Buna karşılık, Galatasaray  kontrataklarla gol aradı.

İlk golü Schalke bulmasına karşılık, Galatasaray hiç yılmadı ve sık sık Schalke kalesine indi. Hamit’in korkunç şutunun gol olmasının arkasından; Burak Yılmaz’ın akıl dolu golü geldi;  Bastos’un golüne de Umut Bulut cevap verdi.

Golleri bir Schalke attı; buna hemen Galatasaray cevap verdi. Bu golleşme maçın son dakikasına kadar devam etti ve son noktayı Umut Bulut koydu.

Galatasaray hiç teslim olmadı. Sonuna kadar inandı ve direndi bu inanç bu güzel sonucu getirdi.

Maçtan sonra Fatih Terim takımı hakkında övgü dolu sözler etti; ona karşılık Schalke Teknik Direktörü  Jens Keller , “takımının uyduğunu …” söyledi.

Belki, Sneijder’in sözleri  bu maçı en iyi şekilde anlatabilir: “Takım bu maça bütün ruhunu koydu ve kazandık…”

Galatasaray bu; sağı solu belli olmaz. Bir bakmışsın Avrupa’ya çıkmış, tarih yazmış gelmiş.. Doğrusu budur. Gerisi hikaye.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..