Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Turizm
 

Schengen Vizesi Başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler

Schengen Vizesi Başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler
 

Schengen Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Schengen Vize Başvurusunda Bulunabilmek İçin Pasaport Asgari Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

İster tek girişli ister çok girişli bir schengen vize başvurusunda bulunun, pasaportunuz planladığınız seyatinizin bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğe sahip olmalıdır. Pasaportunuzda vizenizin basılabileceği en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

Konsoloslukta Mülakata Girmem Gerekiyor Mu?

Vize başvurunuz incelenirken konsolosluk sizi bazı durumlarda

Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.Schengen Vizesi Başvurumun Değerlendirilmesi Kaç Gün Sürer?

Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.

İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.

Schengen Vizesi Başvurum Reddedilirse Ne Yapabilirim?

05/04/2011 tarihinden bu yana, schengen vize başvurusu ret ile sonuçlanan kişilere ret gerekçeleri pasaportları ile birlikte başvuru yapılan ülkelerin resmi dilinde size verilmektedir. Ret gerekçenizi öğrenebilmek için genellikle bu ret kağıtlarını tercüme ettirmek zorunda kalırsınız. Ret almanız durumunda kararı temyiz ettirmek için vize başvurunuzu yaptığınız ülkenin kanunları çerçevesinde itirazda bulunabilirsiniz.

Ret kâğıtlarının ilk sayfasında başvurunuzun neden onaylanmadığı ikinci sayfada da kararı gerekçe gösterdikleri kanun maddesine ilişkin bilgileri ve ne kadar süre içerisinde karara itiraz edebileceğinizle ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Schengen Bölgesine Girişte Sınır Kontrolünde Hangi Belgeleri İbraz Etmem Gerekebilir?

Schengen vizesini almış olmanız, Schengen Alanına girebileceğiniz anlamına gelmez. Almış olduğunuz vize schengen bölgesine giriş için bir nevi ön onay niteliğinde olup sınırda pasaport kontrolleri sırasında görevlilerinin sorularını cevaplamanız gerekebilir. Size ülkeye geliş amacınızı, ne kadar kalacağınızı veya başka bir ülkeye geçiş yapıp yapmayacağınızı yani seyahat planınızı sorabilirler. Sizin vereceğiniz cevaba göre konaklama yapacağınız yerlerin rezervasyonu veya bir yakınınızın yanında kalacaksanız davetiyenizin orjinalini ve dönüş biletinizi görmek isteye bilirler. Son olarak da planladığınız seyahat süresi kadar geçerli olan schengen bölgesine geçerli seyahat sağlık sigortanızı göstermeniz gerekmektedir.

Pasaport kontrol noktalarından schengen bölgesine sorunsuz giriş yapabilmek içi;
Pasaportunuzu ve geçerliliği olan vizenizi
Konaklama yapacağınız yerlerin bilgilerini
Seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortanızı
Dönüş biletinizi yanınızdan ayırmayın. 

 

 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..