Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Schengen vizesi danışmanlığı

Schengen vizesi danışmanlığı, Türkiye’de tam olarak anlaşılamamış genellikle turizm acenteleri tarafından sunulan bir hizmettir. Tüm hizmet sektörlerinde olduğu gibi direk insan memnuniyetine ve yüzde yüz iletişime dayanan ve belirgin bir meta satmadığımız için sıklıkla siz ne iş yapıyorsunuz? Sorusuna maruz kalınan bir meslek grubunda sadece danışmanlık hizmeti verip ne iş yaptığını açıklamak zorunda kalan bir meslek grubuna mensubuz.

Konsoloslukların aracı kurumlara ile vize başvurusu kabul etmeye başlaması ile sürekli yenilenen vize kurallarına birde aracı kurumlar eklenince iş daha karmaşık hale geldi. Zaten yüksek olan schengen vizesi başvuru ücretlerine (140,00 – 160,00 TL arası) birde konsoloslukların aracı kurumlarına ödenen vize değerlendirme ücreti adı altındaki (40,00 – 60,00 TL arası) ek ücretler alınmaya başlandı.

Turistik seyahatte bulunmak isteyen herkes yüksek meblağları konsolosluklara ödemekte ve seyahat sebeplerini konsolosluklara açıklamak zorunda kalmaktadırlar. Genellikle schengen vizesi başvurusu için sunulan dosyadaki seyahat evrakları ve açıklayıcı dilekçeler yeterli olmaktadır. Ama genellikle konsolosluk ilk schengen vizesi başvurusunda mülakata çağırmaktadır.
Turistik Schengen Vizesi Başvurularında Konsoloslukların Talepleri

    Seyahat amacınız
    Seyahat masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlayın
    Türkiye’ye döneceğinizi kanıtlayın
    Türkiye’deki aile bağlarınızı gösterin
    Türkiye’deki mesleki geçmişinizi ve şuan ki durumunuzu ibraz edin
    Öğrenci iseniz eğitim aldığınız okul hakkında bilgilerini ibraz edin
    Masraflarınızı bir başkası karşılayacak ise sebeplerini ve kendisi ile yakınlığınızı göstermenizi istemektedirler.

Genel hatları ile yukarıda konsolosluk taleplerinden bahsettim ama kişilerin özel durumlarına göre hazırlanması gereken evraklar ve izlenmesi gereken yol değişiklik göstermektedir.
Schengen Vizesi Başvurusunda Sıkça Rastlanan Sorunlar;

    Hem öğrenci hem de çalışan olmanız
    Sigortasız çalışan olmanız
    İş yerinizin başkası üzerine olması
    Maaşınızın askeri ücretten yatırılıyor olması
    Maaşınızın elden ödeniyor olması
    Maddi durumunuzu veya mesleki durumuzu kanıtlayacak başka destekleyici evrakların gerekmesi gibi durumlarda danışmanlık servisimiz uzmanlığını kullanarak pratik çözümler üretmekteyiz.

Bizim işimiz sizin schengen vizesi başvurunuzu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlamak. Ama sıklıkla duyduğumuz sorular ve cevapları;
Schengen vizesi alıyor musunuz?

Biz konsolosluk değiliz vize alamayız vize veremeyiz. Sadece Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya ve daha önce 5 yıl içerisinde alınmış bir schengen vizesi varsa Yunanistan’a schengen vizesi başvurusunda bulunmak isterseniz sizin adınıza başvuru yapabiliriz. Yine de konsolosluk sizinle şahsen görüşmek (mülakat yapmak) isteyebilir.
Kaç günde schengen vizesi alırsınız?

Konsolosluk ne zaman başvurunuzu değerlendirme işlemini bitirirse o zaman schengen vizesi’ni alabilirsiniz. Bu süre 3 – 5 iş günü de olabilir 2 – 3 hafta da olabilir. Kesin ve net bir tarih maalesef yoktur. Durumuzu analiz edip %95 ihtimalle sonuçlanacağı süreyi söyleyebiliriz.  Schengen vizesi başvurusu işlem süreleri konsoloslukların yoğunluğuna göre değişmekte olup genel olarak tüm konsoloslukların ön gördükleri tarihler bulunmaktadır. Konsolosluklara 3 ay öncesinden schengen vizesi başvurusu yapma imkanınız vardır.  En geç 2 hafta önceden yapılan Turistik schengen vizesi başvurusu kabul edilmekte ama hafta sonlarını konsolosluk tatil günlerini ve oluşabilecek teknik veya yönetimsel aksaklıkları göz önünde bulundurarak 3 hafta öncesinden schengen vizesi başvurusu’nda bulunmanızı tavsiye ederiz.
Ben kesin schengen vizesi alabilir miyim?

Eksik evrakla başvuru yapılmaz ise ve daha önce herhangi bir schengen ülkesinde vize ihlali yapılmamış ise vizenizin red ile sonuçlanması ihtimali düşüktür. Ama nihai karar konsolosluğa aittir.
Siz ne iş yapıyorsunuz?

Biz konsolosluğun gözünden bakarak durumunuzu analiz ediyor, schengen vizesi başvurusu konusunda size gerekli olan bilgileri veriyoruz. Schengen vizesi başvurusu için yürütülmesi gereken süreç hakkında bilgileri size sunuyoruz.


Read more: http://www.schengenvize.net/schengen-vizesi-danismanligi-2/#ixzz2PUW1hDkP

 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..