Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Sinema
 

Schindler's List

Schindler's List
 

Bir Steven Spielberg filmi olan ''Schindler's List'' tüm zamanların en saygı duyulan , en şerefli filmlerinden biri olarak sinemanın yapıtaşlarından biri oldu ve tarihteki yerini aldı.

Film gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor: Soykırım zamanında 1100 'den fazla Yahudi'nin hayatını kurtaran Nazi partisine üye , çapkın ve savaş yanlısı bir adam olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan hikayesi.

Tam yedi dalda Akademi Ödülü kazanan film, En İyi Film ve En iyi yönetmen başta olmak üzere daha pek çok kez ödülle onurlandırıldı. Bunlardan bazıları BAFTA, New YOrk film Eleştirmenleri, Ulusal Film Eleştirmenleri Birliği, The National Board of Review, Yapımcılar Derneği , Los Angeles Film Eleştirmenleri , Chicago , Boston ve Dallas Film Eleştirmenleri tarafından En İyi Film Ödülü, Christopher Ödülü, Hollywood Yabancı Basın Birliği Altın Küre Ödülü, Ayrıca Steven Spielberg' takdim edilen Amerikan Yönetmenler Birliği.

Steven Spielberg tarafından yönetilen film En İyi Senaryo , En İyi görüntü Yönetmeni , Müzik, Kurgu ve Sanat yönetmeni ödülleri kazanırken , Liam Nescon , Ben Kingsley, Ralph Fiennes ; Caroline Goodall , Jonathan Sagalle ve Embeth Davidtz de filmdeki performanslarıyla büyük alkış aldı.

İzleyici gözüyle de birşeyler yazmak istiyorum. Film savaşın karanlığını anlatabilmek için siyah beyaz yapılmış. Savaş bittikten sonra renkleniyor ekran yaklaşık 3 saat sonra. Bu; izleyiciyi savaşın psikolojisine iyice sokmak için bence oldukça etkili. Toplama kamplarında geçen sahneler bize gerçek görüntülerden hazırlanmış bir belgesel izlenimi yaratıyor. Öylesine gerçek ki sinirleriniz geriliyor; sanki siz de oradaki bir kahraman oluveriyorsunuz.

Sonunda;Schindler'in saatini gösterip bununla iki kişiyi daha kurtarabilirdim diyerek ağlaması günümüz için de geçerli olan sosyal sorunlara atıfta bulunuyor. İzlemenizi tavsiye etmeme gerek yok ama iyi bir film izlemek istiyorsanız zaten profesyonellerce ödüllendirilmiş olan bu filmi kaçırmayın derim.

 
Toplam blog
: 9
: 1300
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

1988 doğumluyum. ODTU endüstri ürünleri tasarımı birinci sınıf öğrencisiyim. Farklı fikirler görmek ..