Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Motor Sporları
 

Schumacher pistlere döner mi?

Schumacher pistlere döner mi?
 

Bugün okuduğum bir haber, bu sezon hiç izlemediğim ama sonuçlardan haberdar olduğum F1 yarışlarına olan ilgi ve merakımı canlandırır gibi oldu. Haberde, sezon başından bu yana sorunlar yaşayan, yaptıkları büyük transerden umduğunu bulamayan Formula 1'in büyük markası için, ''Ferrari Formula 1'de kriz yaşıyor, Schumacher dönüş sinyali veriyor'' başlığı ile yaşananlar anlatılıyordu.

2002 yılından itibaren pistlerin uçan pilotu Michael Schumacher sayesinde ilgi ve keyifle sıkı takipçisi olduğum F1 yarışlarını bu sezon hiç izleyemedim. Özel bir nedeni yoktu ama her zaman özellikle takip edip, önemli yarışlara denk gelen planlarıma dikkat ederken yarışların başladığını bile çok sonra duydum. ''Olsa da olur olmasa da'' düşüncesi ''olmasa'' dan yana ağırlık kazandı kendiliğinden. İngiliz Lewis Hamilton'un pistlerde fırtına estiren sürpriz birincilikleri, Fernando Alonso ve Kimi Raikonen'in yeni takımlarındaki istikrarsızlıkları, beklenilenden düşük performansları, Felipe Massa'nın ikinci pilotluktan kurtulamayışı haberleri bile ekran karşısına geçiremedi beni bu sezon.

Pistlerin uçan pilotu Schumacher'in geçen sezon sonu F1'i bırakacağını açıklamasının ardından başlamıştı aslında artık eski keyfi bulamayacağım, yarış zamanlarını sabırsızlıkla beklemeyeceğimin sinyalleri. ''Schumacher'siz F1 nasıl olacak ?'' demiştim o günlerde düşüncelerimi dile getirdiğim paylaşımda. Sadece Schumacher değildi yarışları izlettiren ama o'nun olduğu yarışlarda son tur geliceye kadar ekran karşısından kalkmadığım, telefonlara bakmadığım, heyecanla finali beklediğim de göz ardı edilmeyecek bir gerçekti.

Elbette Schumacher'den önce ki dönemlerde de efsanevi yarışcılar, hafızalardan silinmeyen unutulmaz yarışmalar olmuştu, ondan sonra da olacaktı. Kimbilir belki de Schumacher'in ''unutulmayanlar'' listesindeki yerinin farklı olduğunu düşünenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu bilmek böyle düşünmeme neden oluyordu.

Peki ''o''nu diğerlerinden ayıran, sevdiren, farklı dedirten neydi ? Mütevazı kişiliği, milyonlar heyecanla kendisini izlerken soğukkanlılığını kaybetmeden gösterdiği performans, galibiyette de mağlubiyette de görülen soğukkanlılığı, tutarlı davranışları, gösterişten uzak, tedbirli her türlü olasılığı ele alarak yaptığı açıklamaları, sporcuya yakışan örnek hareketleri miydi, ''o''nu bu kadar sevdiren, unutturmayan? Hepsi ayrı ayrı ele alındığında ortaya çıkan Michael Schumacher olduğuna göre, yanıt belli sanırım.

Schumacher'in pistlere dönüp dönmeyeceği konusundaki haberlerin çıkış noktasını, bunun istenilen heyecanın yaşanmadığı yarış sezonlarının bilinen uydurma söylentisi olup olmadığını, önümüzdeki günlerde anlayacağız.

İnanmsam da ''olabilir'' ihtimalini de göz ardı etmiyorum. Aslında böyle düşünmek keyif veriyor, Schumacher'i yeniden F1 pistlerinde izleme heyecanıyla. Kimbilir belki de...Olur mu dersiniz?

Sizce de, Michael Schumacher yeniden pistlere döner mi?

resim kaynağı: Hürriyet oto yaşam
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..