Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

Search Protect temizleme Chrome, Mozilla, Explorer

Merhaba Milliyet blog takipçileri. Bugün ücretsiz birkaç yazılım indirdikten sonra sağ alt köşede Search Protect adında bir yazılımın çalıştığını farkettim. Her ne kadar programları indirirken ve yüklerken dikkat etmeme rağmen nasıl yüklendiğini bir türlü anlayamadığım bu yazılım. Sağ alt köşede sürekli çalışarak Chrome ana sayfamda ve yeni sekmelerin Conduit aracılığıyla Yandex açılmasını sağlıyordu.

Virüs ana sayfanızı değiştirmenizi rağmen tarayıcınızı her açmanızda devreye girerek tekrar eski haline getiriyor. Chrome ana sayfa yapısı şu şekilde değişmekte.

İnternette gezinirken ve dosya indirirken çok dikkat etmenize rağmen bu tarz virüslerle karşılaşabiliyorsunuz. Şimdi sizlere Search Protect nasıl temizlenir - Kaldırılır anlatayım.

Search Protect Kaldırma - Silme - Temizleme Klavuzu

Öncelikle Başlat / Denetim Masası / Program Ekle/Kaldır'a giriş yapıyoruz

Listelenen programlar arasından Search Protect yazılımını bulup Kaldır/Değiştir'e tıklıyoruz.

Burada dikkat etmemiz gereken nokta;  Continue unistall seçeneğini işaretliyoruz. Keep Search Protect installed seçeneğini seçerseniz yazılımı kaldıramazsınız.

Seçeneği işaretledikten sonra programı kaldırma işlemini tamamlıyoruz. Bu aşamadan sonra Chrome, Explorer veya Mozilla firefox ana sayfanızı değiştirebilirsiniz.

Virüsü kaldırdıktan sonra genel bir virüs taraması yapmanızı öneririm. Bunun için AdwCleaner programını kullanabiliriz. Kullanımı kolay bir programdır. Resimli anlatımımızı takip edebilirsiniz.

AdwCleaner ile tarama

AdwCleaner programını indirip bilgisayarımıza kuruyoruz . AdwCleaner başlamadan önce,  tüm açık programları ve internet tarayıcıları kapatın, sonra AdwCleaner simgesine çift tıklayın. Windows, AdwCleaner çalıştırmak isteyip istemediğinizi  soracaktır. Programın çalışmasına izin verin lütfen.. İNDİR

Taramayı yaptıktan sonra virüsleri silebilirsiniz. Program virüsler hakkında size bilgiler verecektir.

Tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Yukardaki işlemleri gerçekleştirdikten tarayıcılarınızı hiçbir hijacker riski olmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

www.ozengen.com

www.facebook.com/Ozengen

 
Toplam blog
: 25
: 48575
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

1987 Yılında Malatyada doğdu.Bilişim Destek Hizmetleri ve Ozengen.om'da projelerini hayata geçirmek..