Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
Müzik
 

Şebnem Ferah'ın Yeni Albümü

Şebnem Ferah'ın Yeni Albümü
 

Benim Adım Orman İsimli Albüm Adından çok söz ettirecek...


Türk Rock Müziğinin Kraliçesi koltuğuna layık görülen isim Şebnem Ferah 4 yıl aradan sonra yeni albümüyle sevenlerini buluşturdu. Bir sanatçıya göre albüm aralığı olarak uzun bir süre olan 4 yılın arasına ise Türkiye’de eşine zor rastlanır bir Senfonik Dvd Albümüne İmza atan Şebo (Öncesinde Duman ve Bulutsuzluk Özlemi gruplarının Dvd çalışmaları olmuştu.) bu albümle müzik piyasasında farklı bir dönemin açılmasına öncülük etmiştir.

Şebnem Ferah dinleyicilerine 12 parçadan oluşan bir albüm armağan etti. Albüm parçaları,

Merhaba

Benim Adım Orman

Yalnız

İstiklal Caddesine Kadar

Eski

Mahalle

Ateşe Yakın

Serapmış

İnsanlık

Bazı Aşklar

Uçurtma

Eski-2

Şebnem Ferah’tan Can Kırıkları albümünden daha sert bir albüm bekleyen dinleyicileri yorumun ön planda tutulduğu, dingin bir albümle karşılaştılar. Benim Adım Orman isimli albümünün genel olarak formatına bakıldığında elektronik altyapı ile hazırlanmış, yorumun müziğin üzerinde tutulmuş, sözlerin derin anlamlar taşıdığı ve en önemlisi Şebnem Ferah’ın müziğine yeni müzik aletlerini ekleyerek müzikal anlayışını genişlettiğini bizlere gösteriyor. Türkiye’de büyük bir sıçrama yapan rock müziğin öncülerinden olan Şebnem Ferah, bu albümle yine müziğinden çok fazla söz ettirmesinin yanında, Türk Rock müziğinin rotasını daha ileriye ve daha farklı yöne doğru yönlendireceği aşikar. 1996 yılında başlayan solo kariyeri boyunca şarkı sözlerini kendinin kaleme aldığını tanık olduğumuz başarılı isim(Yorgun adlı parça hariç), şarap kıvamında eskidikçe güzelleşen, tadına doyum olmayan, dinledikçe bıkılmayan şarkılara imza atmıştır.

Şebnem Ferah dinleyicileri olarak bizlere bu kadar güzel bir albüm ettiği için minnettarız. Müzikal yolculuğunda bizlere farklı hikayelere tanıklık etme fırsatını veren, bu hikayelere dahil eden, yıllar sonra konserlerde bir araya geldiğimiz, sahnedeki samimiliği ile kalbimize taht kuran Türk Rock Müziğinin Kraliçesine bir teşekkür borçlu olduğumuzu hissediyoruz. Hayatını müziğe adamış olan Şebnem Ferah’a müzikal kariyeri boyunca başarılar diliyoruz…

Sebnem Ferah Club

www.sebnemferahclub.com

“Biz Farklıyız, ya siz?”

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 12.03.09
 
 

29 yaşındayım Adanada yaşıyorum. Kendime ait bir kırtasiye dükkanım var. Aynı zamanda İşletme mez..