Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Sebze meyve hayvanların, tahıl kuş böcek, süt dananın; bize et kalıyor, yamyamlık doğru muydu yoksa

Sebze meyve hayvanların, tahıl kuş böcek, süt dananın; bize et kalıyor, yamyamlık doğru muydu yoksa
 

Dua edin kendimiz üretiyoruz; değilse sizlere dağlardan ot bile yoldurmazdım. Ayvanın iyisini ayı yer demişsin, maşallah ayı kardeşe bir şey bırakmıyor kendin yiyorsun. Hayvanların yiyeceğini yiyorsun, yetmiyor hayvanları da yiyorsun.

Valla adam gibi düşündüğümüz zaman hiç biri bizim değil. Annenin sütü yavrusunadır sen nasıl danayı buzağıyı aç bırakıp sütünü içersin. Hoşuna gitse annelerin sütünü de içecek bebeleri aç bırakacaksın. Valla şaka bir yana yediğimiz yiyeceklerin hiçbiri bizim için değil. Bir tek et kalıyor, o da vahşi hayvanlara zaten. Şöyle olabilir yani. Hayvanlar, kuş, böcek tüm bu yiyeceklerle beslenecekler, biz de hayvanları yiyeceğiz. Yani Tanrı dünyayı böyle yaratmış olabilir. Zaten hayat böyle başlamış. İlk insanların ıspanak yediklerini duydunuz mu? “Bilselerdi yerlerdi” denilecek ya on binlerce yıl dağda bayırda atıyorum ıspanağı deneyip zararsız (yenilebilir) olduğunu anlayamazlar mıydı? Ateş yokmuş; çiğ yesinler canım. Ama işte insan biyolojisi et yemeye göre tasarlanmış sanki. Gerçekler ortaya çıksın da biz yine ot yiyelim sorun değil.

Hep hayvanların nesli tükeniyor. E tabi yiyeceklerini ellerinden alıyoruz. Yiyebilsek samanı, yoncayı da vermeyeceğiz onlara. Hayvanlar bunları yesin biz de hayvanları yiyelim, löp löp dürüm, pizza!

Ya tamam daha fazla ürettiğimiz zaman sorun yok ama ben şunu anlamak istiyorum; gerçekten insanlar için bir yiyecek yaratılmamış. Bütün saydığımız bu yiyecekler önceleri dağlarda yetişiyordu değil mi? Hiçbirinin tohumunu biz arayıp bulmadık ki. Hepsi, de yabani bir şekilde dağda bayırda yetişiyordu. İnsanoğlu avcılıkla yaşıyordu. E dağlarda kim yaşıyor, hayvanlar. Bunlar onların yiyeceği.

Sonra ekip dikmeyi öğrenmişiz. Nohut tarlasına bakıyorum kardeşim çok açık bir şekilde kuş ve böcek için. Yani neden bizim için, bize mahsus, bize göre bir yiyecek yaratılmamış. Yaratılmış diyen ispat etsin. Maymunlar ağaca tırmanıp yemişleri meyveleri yiyorlar. Peki, sen tırmanabiliyor musun? Bu yiyecekleri yiyelim tamam da bize mahsus bizim için bize göre yiyecek yaratılmadığı çok açık.

Dananın içeceği sütü alıyorsun ya! Danaya fazla geldi. Biz içelim. Tamam; ama sütün normalde dana için olduğunu bileceksin. Peki, bizim yiyeceğimiz hangisi. Valla sebze, meyve ve bitkiler, tahıllar hiç bizim için yaratılmış gibi görünmüyor. Hiçbir yiyecek insanoğlu için yaratılmadı. Biz olmasak bile bunlar olacaktı. Çünkü dünyada milyarlarca hayvan, kuş, böcek var. Belki de bizim başka türlü bir yiyeceğimiz olmalıydı. Hayvanların, kuşların, böceklerini tahılını, meyvesini, sütünü yemeyecektik. Belki de kim bilir yamyamlık doğru bir olaydı. Bazı hayvanların diğer hayvanları yemesi gibi belki biz de birbirimizi yiyecektik. Ot yiyoruz, inek miyiz lan biz! Yani bunda bir iş olabilir beyler!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..