- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sebzeli piliç sarması
SEBZELİ PİLİÇ SARMASI
Çeşitli şekillerde yapılan piliç sarmasını bir de benim tarifimle deneyelim.
YAPILIŞI:
Kişi adedine göre piliç alınabilir. 5 tane piliç göğsü yıkanıp derileri soyulur, et döveceği ile hırpalamadan dövülerek inceltilir, limonlu zeytinyağlı sosun içinde yarım saat bekletilir. 1 adet orta boy soğan soyulup küçük, küçük doğranır, 3 diş sarımsak ince, ince doğranır. Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konulur, soğanlı karışım eklenir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 250 gram mantar, 2 adet kabak, 2 adet havuç,2 adet patates , yıkanır soyulup rendelenir ve soğanlı karışım ve yıkanıp kıyılmış 1 avuç maydanoz ilave edilerek 2- 3 dakika birlikte marina edilir. Arzuya göre tuz, karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır. Piliçler tek, tek alınıp bir miktar sebzeli karışım eklenir, rulo şeklinde sarılır ve 2 başlarına kürdan batırılıp yağlanmış borcama dizilir. Bir kâseye 2 kaşık sıvı yağ, 3 kaşık yoğurt, 2 kaşık un konularak iyice çırpılır ve piliçlerin üzerine sürülür. Üstüne rendelenmiş 5 kaşık kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede ısıtılan fırında yarım saat pişirilir. Fırından alınan sarmalar soğuduktan sonra servis tabağına alınarak dilimlenip pilavın yanında servis edilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ