Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sebzeli piliç sarması

Sebzeli piliç sarması
 

SEBZELİ PİLİÇ SARMASI


Çeşitli şekillerde yapılan piliç sarmasını bir de benim tarifimle deneyelim.

YAPILIŞI:

Kişi adedine göre piliç alınabilir. 5 tane piliç göğsü yıkanıp derileri soyulur, et döveceği ile hırpalamadan dövülerek inceltilir, limonlu zeytinyağlı sosun içinde yarım saat bekletilir. 1 adet orta boy soğan soyulup küçük, küçük doğranır, 3 diş sarımsak ince, ince doğranır. Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konulur, soğanlı karışım eklenir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 250 gram mantar, 2 adet kabak, 2 adet havuç,2 adet patates , yıkanır soyulup rendelenir ve soğanlı karışım ve yıkanıp kıyılmış 1 avuç maydanoz  ilave edilerek 2- 3 dakika birlikte marina edilir. Arzuya göre tuz, karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır. Piliçler tek, tek alınıp bir miktar sebzeli karışım eklenir, rulo şeklinde sarılır ve 2 başlarına kürdan batırılıp yağlanmış borcama dizilir. Bir kâseye 2 kaşık sıvı yağ, 3 kaşık yoğurt, 2 kaşık un konularak iyice çırpılır ve piliçlerin üzerine sürülür. Üstüne rendelenmiş 5 kaşık kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede ısıtılan fırında yarım saat pişirilir. Fırından alınan sarmalar soğuduktan sonra servis tabağına alınarak dilimlenip pilavın yanında servis edilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

             

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..