Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Sebzeli pirinç pilavı

Sebzeli pirinç pilavı
 

SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI (ALINTI)


Bu pilav her yörede değişik şekilde yapılıyor. Tokat’ta öğretmenlik yaptığım yıllarda, Turhal kazasında bu değişik pilavı yemiştim. Çok hoşuma gitti. İçinde sebze ve tavuk olduğu için ayrıca bir yemeğe gerek kalmıyor. Soğuk ayranla ikram edildi. Sizlerin de beğeneceğinizi umarım.

YAPILIŞI:

2.5 su bardağı pirinç,  birkaç su yıkandıktan sonra 20 dakika bekletilir. Bir tencereye 1 baş soğan ince, ince kıyılarak 2 kaşık sıvıyağ, çok az tereyağında hafif sote edilir. Yıkanıp kuşbaşı

Şeklinde doğranmış 200 gram tavuk eti ilave edilerek, soteleşmeye devam edilir. Önceden yıkanıp ince, ince kıyılmış 5 adet mantar, 2 adet küçük doğranmış yeşilbiber eklenir ve kavrulur. Üzerine yıkanıp kabukları soyulmuş, küçük, küçük doğranmış domatesler ilave edilerek, bir müddet pişirilir. Suda bekleyen pirinçler süzülerek, bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile kavrulur ve üzerine pişen sebzeli karışım dökülür. İsteye bağlı tuz, karabiber ve kekik koyularak2 bardak sıcak su koyulur, kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına, tencere ters çevrilerek yerleştirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz ve tere otu karışımı serpilir. Tabağın etrafına parçalanmış cevizler yerleştirilir. Servise sunulur. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..