Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Sebzeli Tarhana Çorbası

Sebzeli Tarhana Çorbası
 

Sebzeli tarhana çorbası 8görsel netten alıntı)


Geleneksel lezzetlerimizden tarhana, hem besleyici özelliği hem de içerdiği protein, vitamin ve minerallerle sağlık deposu...

Bitkisel ve hayvansal hammaddelerin birlikte işlenmesi ile elde edilen, sindirimi kolay, besleyici değeri yüksek, iştah açıcı ve bağırsak florasını düzenleyici özellikleri olan bu ürünümüz. Hijyenik şartlarda üretilen tarhana tüketiminin artması gerekiyor.

İyi bir protein, kalsiyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve likopen kaynağıdır. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan tarhana çorbası; besleyici, doyurucu ve tamamlayıcı bir besindir. Pişirilirken içine nohut, mercimek, kıyma gibi besinler eklenerek besin değeri daha da yükseltilebilir.

Yoğurt tüketemeyen kişiler ve bebeklerin beslenmesinde çok iyi bir alternatiftir. Tarhana çorbası türlü yöntemlerle yapılır. Bugün sizlere sebzeli Tarhana Çorbası yapılışını anlatacağım.

YAPILIŞI:

2 tane kırmızı ve yeşil sivri biber yıkanır, küçük, küçük doğranır. 1 tane büyük patates soyulur, küçük küpler halinde doğranır, 1 tane patlıcan yıkanır alaca soyulur ve boyuna dörde bölünerek küçük küp şeklinde doğranır tüm sebzeler hafif yağlanan tepsiye yayılarak 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartılır(kızarmaları fırında yapmayı tercih ediyorum.) Önceden haşlanmış 1 avuç nohut ve soyulup ezilen 2 diş sarımsak tüm sebzelerle karıştırılır. Yarım bardak tarhana 8 bardak et suyunda yarım saat bekletilir ve tencerenin içerisine 1 kaşık salça konulur, et suyundan 2 kaşı konularak ezilir ve tüm malzemeler eklenerek önce normal ateşte sonra kısık ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır, içine isteye bağlı kırmızı ve karabiber, tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir. Koyulaşınca, üzerine 1 kaşık tereyağında kızdırılmış 1 kaşık nane gezdirilir ve servis tasına konularak servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..