Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sebzeli tavuk

Sebzeli tavuk
 

Ev hanımları günümüzün en ağır işçileridir. Evde yapılan işler, diğer işlerle karşılaştırıldıktan sonra söylenmişdir. Hele bir de çalışan eşler, sabah beraber evden çık, akşam beraber eve dön, döndükten sonra evin erkeği yemek ister, sofra kurulsun ister, bunlar nasıl olacak işte çalışan eş, geldiği gibi apar topar mutfağa, yemek yapmaya eğer eşin evde yardım edecek bir kişi veya akraba anne, kaynana yoksa iş mecburen iş başa düşer. Günümüzde çalışan kadınların işi gerçekten zor, bende sizlere burdan PRATİK YEMEK başlığında her zaman elinizin altında bulunan malzemelerden alternatif denenmiş kolay yemekler yapacağım. Sonrada sizlerle paylaşacağım...

İlk yemeğimiz akşam 01,15 de evde yaptğım Tavuk Göğüslü sebzeli yemek,

Malzemeler:
Pişme süresi 15,20 dk.
Tavuk göğüsü (eldeki miktarnekadar varsa250,350 gr)
Çeşitli sebzeler
2 sivri biber(çarliston da oalbilir)
2,3 domates yoksa (1 yemek kaşığı saşça olabilir)
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
veya evdeki mevsim sebzelerden olabilir.
Yağ isteğe bağlı olarak zeytin yağ, çicek yağ, bitkisel margarin olabilir. Miktarı siz isteğinize göre ayarlıyorsunuz.
1 veya 1,5 bardak su (sıcakta olabilir)
bir tutam tuz, kekik, karabiber, kimyon (baharatlar istege ve yemeğe vermeniz gereken tad ve kokuya göre değişir.)
Üstünde bir miktar maydanoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI
İlk önce tavuk göğüslerini ister kornişon (enlemesine ince uzun parçalar) ister kuşbaşı doğruyoruz.Bir tavaya bir miktar yağ koyup orta ateşte pişiriyoruz. (burda pişirme ister haşlama gibi, ister kızartma gibi yapabilirsiniz. Diger tarafta geniş yağsız tencereye önce istege göre kesilen sebzeleri, yağını koyduktan sonra, biberleri, havuç, patlıcan, kabak ve enson domatesleri katıp, kavuruyoruz,daha sonra suyunu ilave ediyoruz. (Burada yemek çok sulu olmayacak, ama susuz da olmayacak kıvamını siz ayarlayın zaten domatesin kendi saldığı suyuda olacak.) İki tencerede de pişen sebzelere tavukları katıp karıştırıp, baharatlarnı atıp üstüne maydanozla servis yapıyorsunuz. AFİYET OLSUN

Bir sonraki tarifimiz evde nefis pilav yapmanın püf noktalarını anlatacağım.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..