Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1347
 

Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk
 

Bu kadar zamandır blog yazıyorum ama ilk kez böyle bir şey deneyeceğim. Neyse uzatmadan konuya geleyim:

Sizlere sayın blog yazarları ve okurları bir yemek tarifi vermek istiyorum. Bunu bir yerden okumadım ya da annemden de öğrenmedim. Kısaca, kendim ettim kendim buldum diyelim.

Sebzeli Tavuk için Malzemeler:(2 Kişilik/Süre: Size Kalmış)

-2 Adet Tavuk Baget

-1 Adet Soğan

-1 Adet Kabak

-1 Adet Patates

-5 Adet Mantar

-Yarım Et suyu/Tavuk suyu tablet

- Bir Tatlı Kaşığı Limon Suyu

-Kekik, Nane, Karabiber (Tuzu yazmadım çünkü tabletler yeteri kadar tuzlu oluyor)

Üzerine: Rendelenmiş Kaşar Peyniri veya Dilimlenmiş Beyaz Peynir.


Tavuk bagetleri bir tencereye koyun ve haşlayın. Bu arada soğanı halka halka mantarları da irice doğrayın. Sonrasında da kabak ve patatesi soyup rendeleyin. (Arzuya göre ufak ufak küp şeklinde de kesilebilir) Doğranılan sebzelerin üzerine baharatlardan bir tutam dökün ve yedirin. Bir tava alıp orta ateşe koyun. İçerisine haşlanan tavuğun suyundan bir/iki yemek kaşığı ilave edin (Yağ kullanmak yerine bunu tercih ettim. İsteyenler yağ kullanabilirler) Önce soğanları tavaya atıp yumuşak bir hal alıncaya ve aroması yayılıncaya kadar kavurun ve üzerine tavuk suyu/et suyu tableti parçalayarak koyun ve karıştırın. Sonrasında mantarları atıp soğanlarla harmanlayın. Bir süre tavanın üzerini kapatıp bekleyin ve son olarak da kabak ve patatesleri tavaya atın. Sonrasında da limon suyunu ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırıp üzerine (Yarım çay bardağı kadar) tavuk suyu dökün. Karışımın buharda pişmesini sağlamak için altını hafif kısın ve tavanın üzerine bir kapak örtün.

Servis Tabağınızı alıp içine biraz kaşar rendesi veya beyaz peynir dilimi koyun. Ardından haşlanmış tavuklarınızı alıp servis tabağınıza koyun ve tavuğu kaşar rendesi veya beyaz peynir dilimlerine bulayın. Daha sonra sebzeli karışımın altını kapatıp servis tabağınıza alarak üzerine tekrar kaşar rendesi veya beyaz peynir dilimleri koyun.

Yemeğiniz servise hazır..

Afiyet Olsun

(Tarif bizzat ben tarafından denenmiştir.Hatta yanına pirinç pilavı yapılınca ayrıca güzel oluyor.)

Saygılar...

Nonethelessh...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ağzım sulandı. Şu an o kadar karnım aç ki. Ya olur mu ya hiç. Neden haber veriyo blog haber ya. Üf. :) Çok güzel bir yazıydı. Sanki pişirdim de kokusunu bile hissettim. Ben de dün tavuk baget ile türlü yaptım. Malzemeleri hazırladım attım tencereye. Altını kıstım. Bir baş sarmısak ekledim harika oldu. Ama anlamadığım sadece şu: Limon suyu???? Hiç denemedim. Ama deniycem. Ekşimiş yemek gibi olmaz mı tadı ki? :) Teşekkürler tarif için.

Ersin Yalın 
 30.07.2007 18:52
Cevap :
Teşekkür Ederim Ersin Bey çok naziksiniz.. Limon suyu mezvusuna gelince; o hafif ekşimsi bir tat verip yemeği enteresan kılıyor. Ama dilerseniz koymazsınız tabii...Ben de tavuklu türlü olayı ile yıllardır haşır neşirim...Annem sizden iyi olmasın mükemmel yapar... Başka bloglarda ve tariflerde görüşmek dileği ile...Tekrar teşekkür ederim... Saygılar...  31.07.2007 12:28
 

İçimden geldi kendi uydurduğum bir sebzeli tavuk tarifi vereyim. Yalnız ben hep göz kararı yaptığımdan ölçü veremem... Efendim tavuk göğsü ve patatesleri kuş başı olarak doğrayın. Sonracıma tavuk göğüslerini galeta ununa bandırın. önce tavukları atın, piştikten sonra patatesleri de atın ve soteleyin. sonra sırasıyla dilim dilim kestiğiniz havuç ve kabakı atın renkli ya da dolmalık biberi de ekleyip herbirini bir öncekini çıkartmadan soteleyin. en son bir çay bardağı su koyup, ağzını yarım kapatın. sanıyorum tamamı 20 dk sürer, sürmez. İsterseniz içine basmati pirinci ekleyip (az su ister) azcık daha su ekleyebilirsiniz. O zaman paella mıdır, bir İspanyol yemeği var ona benziyor. Ayıptır söylemesi çok leziz olur. İstek olursa makarna tarifi de veririm. Ya da hünkar beğendi. Ama, yine göz kararı...

karga 
 30.07.2007 18:45
Cevap :
Tarifiniz için çok teşekkür ederim Sayın Karga....Denemeyi umuyorum hatta evet deneyeceğim...Eminim dediğiniz gibi leziz olur ve hafif bir yaz yemeği olur... Tekrar teşekkürler...Bloglarınız daim olsun...  31.07.2007 12:30
 

yapacağım malzemeleri alacak ve deneyeceğim tarif üzerine...olmadı diyelim faturayı size yollayacağım ödeyeceksiniz...olur...sevgiler

Zadig 
 30.07.2007 18:33
Cevap :
Sayın Gülek öncelikle teşekkür ederim. Tabii ki öderim siz yeter ki yapıp beğenin çok mutlu olurum bundan hatta bana da yaptıktan sonra yorumunuzu söylersiniz... Sağlıcakla Kalın...Bloglarınız daim olsun..Saygılar...  31.07.2007 12:34
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 58
Toplam yorum
: 76
Toplam mesaj
: 36
Ort. okunma sayısı
: 863
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Tuti mucize-i guyem ne desem laf değil, çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil! Ne acayip... ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster