Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sebzeli tavuklu çanak köfte

Sebzeli tavuklu çanak köfte
 

Tavuk yemeklerini sevmeyenler için iyi bir tarif önerim var. Eşim oldum olası tavuk yemeklerini pek de severek yemez. Durum böyle olunca da eve ne yazık ki fazla tavuk girmiyor. Fakat tavuk yemeklerinden mahrum kalmamak için, altarnatif yemek tarifleri ararken kendimce bir tarif buldum.

Sebzeli Tavuklu Çanak Köfte

Yarım kg tavuk göğsü
1 adet ora boy soğan
3-4 dilim bayat ekmek
2-3 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Garnitür konserve
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Kimyon
Tuz
Sos için :2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı biber salçası , 1 yemek kaşığı domates salçası
Süslemek için :3-4 adet yeşil biber

Hazırlanışı: Önce soğan, sarmısak ve maydanozlar robottan geçirilir. Üzerine tavuklar ve bayat ekmekler ilave edilerek tekrar karışım kıyma haline gelene kadar robotton geçirilir. Kıyma haline gelen karışıma baharatlar eklenerek iyice yoğrulur. Karışım 10-15 dakkika kadar bozdolabında kıvamına gelmesi için bekletilir. Karışımdan parçalar alınarak avuç içinde çanak şeklinde köfteler yapılarak, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hazır aldığınız veya evde kendi hazırladığınız patates, bezelye ve havuç garnitürleri hazırlanan çanak köftelerin içlerine yerleştirilir. Daha sonra salçalı sos hazırlanarak tepsinin üstüne gezdirilir ve yeşil biberler tepsinin etrafına ve köfte aralarına yerleştirilir. 180-200 derece fırında 20-25 dk. kadar pişirilir ve afiyetle yenilir.

Ben bu yemeği yaparken yanına kuskuslu pirinç pilavı yaparak servis ediyorum. Tavuk ve piriç pilavının uyumu çok güzel oluyor. Bu yemeğin hem kalorisi fazla değil, hem de lezzetli. Eşim ve oğlum artık tavuk yemeklerini sevmedikleri halde bu köfteyi afiyetle yiyorlar. Umarım beğenilir. Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..