Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
1480
 

SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER

SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER
 

görsel netten alıntı


SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER

Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanlara yağda kızarmış yemekler önermiyorum. Bu gün sizlere fırında sebzeli ve kıymalı mücver tarifi vereceğim. Fırında kızardığı için fazla yağı da yok vitamin bakımından da zengin. Kişi adedine göre sebzeler seçilebilir, 4 kişilik bir aile için bu börek tipi nefis mücveri yapacağız, İster kahvaltıda isterseniz yemek olarak da tüketebilirsiniz.

YAPILIŞI

3 orta boy patates, 2 adet kabak, 1 tane havuç ayrı ayrı yıkanır soyulur. Soyulan sebzeler rendenin ince tarafı ile geniş bir kâseye rendelenir. 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, 1 tutam pazı saplarından yaprak, yaprak ayıklanır yıkanır, sirkeli suda biraz bekletilip süzülür ve ince, ince doğranır kâseye ilave edilir. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur içine çok küçük doğranmış beyaz soğan konularak ocakta çevrilir, üstüne 250 gram kıyma eklenir ve birlikte çevrilir. Çevrilen bu karışım kâsedeki sebzelere ilave edilerek harmanlanır. Ayrı bir kâseye 3 yumurta kırılır çırpılır üzerine 1 su bardağı süt,  ½ bardak yoğurt,  4 kaşık sıvı yağ konularak iyice çırpılır ve bu karışımın yarısı sebzeli kıymalı harca ilave edilerek karıştırılır. İçine isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve 1 çay kaşığı karbonat konularak iyice karıştırılır ve yağlanmış büyük bir borcama yayılır,  üzerine kaşar rendesi serpilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir, üzeri kızarınca çıkarılır. Soğuyunca dilimlenip servis tabağına konulur.  İsterseniz etrafını domates dilimleri, tere ve roka gibi yeşilliklerle süsleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Değerli Hocam mutfak bilginiz ne denli zengin , kutluyorum. Selamlar.

Abdülkadir Güler 
 15.12.2015 8:08
Cevap :
Sayın Hocam, inşallah Söke'ye kuzenime gelirsem onlarda bazı yemekleri pişirir size ikram ederim.Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, selam ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  15.12.2015 15:04
 

Kıymetli öğretmenimiz Sayın Nahide Çelebi: Bütün yemek tariflerinizi çok güzel yazıyorsunuz. Sebzeli-si de, kıymalısı da güzeldir.Saygılar sunuyorum.Hep sağlığınızı, daima mutluluğunuzu diliyorum.

Mehmet Burakgazi 
 14.12.2015 15:19
Cevap :
Sayın Burakgazi, Değerli Dostum! İnşallah yine evimizi şereflendirmek kısmet olursa sizlere yaptığım yemeklerden sunarım.Teşekkürler, saygılar, sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  14.12.2015 17:30
 

Nahide hocam insan mücverden doyar mı diye sormadan kendimi alamadım, ama vitamin bakımından zengin olduğunu belirtmişsiniz, elinize, yemek kültürünüze sağlık, hani suyu olmayan yemek bana pek yavan gelir de! selam ve saygılar.

Nizamettin BİBER 
 13.12.2015 14:39
Cevap :
Sevgili Nizamettin Kardeşim! Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Bu mücver yağda kızarmıyor sağlığımız açısından önemli, suyu olmaz zira mücverde su koyulmaz o zaman sulu bir yemek olur. Yanında taze sıkılmış portakal, nar, havuç veya diğer meyve suyu ile yiyebilirsiniz, sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  14.12.2015 6:27
 

Hocam hiç kıyma koymadan yapıyordum ama bu tarifiniz denemeye değer.Teşekkür ederim.SEVGİLER.

Şennur Köseli 
 12.12.2015 11:35
Cevap :
Şennurcuğum, genelde mücveri kızartarak yapıyorlar, ben fırında yapıyorum ve kıyma ayrı bir tat veriyor, bir deneyin derim.Teşekkürler selam ve sevgiler.NAHİDE  12.12.2015 14:17
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1786
Toplam yorum
: 10915
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 991
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster