Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER

SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER
 

görsel netten alıntı


SEBZELİ VE KIYMALI, FIRINDA MÜCVER

Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanlara yağda kızarmış yemekler önermiyorum. Bu gün sizlere fırında sebzeli ve kıymalı mücver tarifi vereceğim. Fırında kızardığı için fazla yağı da yok vitamin bakımından da zengin. Kişi adedine göre sebzeler seçilebilir, 4 kişilik bir aile için bu börek tipi nefis mücveri yapacağız, İster kahvaltıda isterseniz yemek olarak da tüketebilirsiniz.

YAPILIŞI

3 orta boy patates, 2 adet kabak, 1 tane havuç ayrı ayrı yıkanır soyulur. Soyulan sebzeler rendenin ince tarafı ile geniş bir kâseye rendelenir. 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, 1 tutam pazı saplarından yaprak, yaprak ayıklanır yıkanır, sirkeli suda biraz bekletilip süzülür ve ince, ince doğranır kâseye ilave edilir. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur içine çok küçük doğranmış beyaz soğan konularak ocakta çevrilir, üstüne 250 gram kıyma eklenir ve birlikte çevrilir. Çevrilen bu karışım kâsedeki sebzelere ilave edilerek harmanlanır. Ayrı bir kâseye 3 yumurta kırılır çırpılır üzerine 1 su bardağı süt,  ½ bardak yoğurt,  4 kaşık sıvı yağ konularak iyice çırpılır ve bu karışımın yarısı sebzeli kıymalı harca ilave edilerek karıştırılır. İçine isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve 1 çay kaşığı karbonat konularak iyice karıştırılır ve yağlanmış büyük bir borcama yayılır,  üzerine kaşar rendesi serpilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir, üzeri kızarınca çıkarılır. Soğuyunca dilimlenip servis tabağına konulur.  İsterseniz etrafını domates dilimleri, tere ve roka gibi yeşilliklerle süsleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..