Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

25 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Seçecekler ve Seçilecekler

Seçecekler ve Seçilecekler
 

Seçilmek isteyenle, seçecek olanların beklentisi bu defa yerini bulur.


“AKP, 40 ilin belediye başkan adayını açıkladı.”
“MHP başkanı tekrardan u dönüşü yaptı. Bazı yerlerde şimdiden başkanlığı kaptı. 
"Cumhurbaşkanı yeniden desteklenmeye, ittifaka teşekkür etti."
“İsimleri açıklanan adaylar halkın içinde dolaşıp gövde gösterisi yapıyor.”
“Falan aday basını da yanına aldı.”  
” MHP’nin adayı yalnız ve sessiz yürüyor.”
“Vatandaş hizmet edene oy vereceğim” diyor.
 
Türkiye genelinde tüm gazetelerde manşet haberler siyaset ağırlıklı. Vatandaşın geçim durumlarından, siyasilerden beklentisinden hiç söz eden haberler yok. Liderlerin yüzleri güleç, makamlara gelecekler kendilerinden emin hallerde. Sanki vatandaştan alacakları varmış da Mart sonunda mutlaka tahsil edeceklermiş gibi, her biri.
 
Yerel basından bazıları kendilerini kim itekleyecek, o adayın çevresinde daha sık dolanmaya başladılar. Fırsat bu fırsat deyip, seçim hasılatını hasat edecekler. Hayat şartları insanları “Önce kendim” demeye zorladı. Gazeteciler pahalılık karşısında çaresiz kalmış halkın, esnafın halinden çok, kendi gününü ve geleceğini kurtarma kaygısındalar.
 
Gazetelerin manşetlerini dolduran bütün siyasi konular, kimsenin evine ekmek getirici değil. Akşam oldu mu, aile reislerinin içine karamsarlık çöküyor, “bugün de ekmeyi veresiye aldım. Yarın ne yiyeceğim,” diyenlerin sayıları her geçen gün artıyor. 
Esnafın derdini dinleyen, halini soran yok. Mevsim kış, hava soğuk ve halk işsizlikten perişan durumda, ne yapacağını şaşmış kalmış. Ağlamaları duyulmuyor.
 
Vatandaş evime telefon açıyor; “abla işten çıkarıldım çocuklarıma şimdi nasıl ekmek götüreceğim,” diyor. 
 
Siyasetçi beni görünce; “Artık eskisi gibi sert siyasi eleştiriler yazmıyorsun, neden?” diye soruyor. (Sanki yazdıklarımı okuyunca, uygulayan olmuş gibi.)
 
Ben mağdurun yanındayım, ben masumun derbederliğindeyim. Siyasiler söz konuşmaya geldi miydi, atar tutarlar. Köprüyü geçinceye kadar vatandaşa ‘dayı’ muamelesi yaparlar. Saygıda, sevgide kusurdan kaçınırlar. Seçimlerden sonra bildiklerini yaparlar. 
 
Bu defa öyle olmasın, bu defa bize, seçimlerden önce söz verin ve sözünüzü bir şekilde tutmak için, bize delil gösterin. Vatandaşı paspas gibi sürtüp eskitmeyin. Vatandaş biliyor artık neyin ne şekilde yapıldığını, vatandaşı parlak vaatlerle kandırmaya kalkmayın, samimice yapabileceklerinizi söyleyin. Kendinize vatandaşı inandırın. 
Vatandaşın yanında olduğunuzu, acısını bildiğinizi, dindirmek için elinizden geleni yapabileceğinizi, samimi olarak anlatmaya çalışın. Size umut bağlatın. Ama sonrasında bu umutları karartmayın. Doğru ve gerekli hizmetler yapın. Vatandaşın geleceğine ipotek koymayın. Bu vebalden sonra kurtulamazsınız.
 
Bizim ilin Belediye Başkanı yeniden adaylığını onaylatmış halde Isparta’ya dönerken, parti il başkanlığı ve belediye çalışanları seferber oldu. Karşılamaya pek çok katılımcı sağladılar. Telefonlar o gün hiç fasıla vermedi. Gelebilecekler hiç atlanmadı. Tek tek hepsine ulaşıldı. Konvoy doluluk oranı göze hoş görününce karşılamaya gidildi. Karşılama töreni gerçekten muhteşem olmuştu. Beklenilen; verilen vaatler gerçekleşirse ve muhteşem olur. Halkın ihtiyaç duyduğu işler, iş arayan gençlere belediyenin köprü olma vaadi inandırıcı şekilde projelendirilir ve uygulamaya konulursa seçilmek isteyenle, seçecek olanların beklentisi yerini bulur. Hayırlısı, bakalım sonuç ne olur?
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..