Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Seçilmiş Hamas

Hamas seçilmiş ise DTP ne olmuştur?

Haber Türk’e konuk olan DTP nin önde gelen isimlerinden Sırrı Sakık soruyor. Davos’ta Filistin İsrail sorununda, Hamas’ın sürecin dışında bırakılmaması adına dişe diş kana kan mücadele veren Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan neden Türkiye’deki Kürt sorunu konusunda DTP’yi sürecin dışında tutmaya çalışmakta ve görmezden gelmektedir.

Toplumumuzda artık bazı tabuların yıkılmaya başlandığı ve kısa bir süre öncesine kadar lafı bile edilemeyen konuların konuşulabildiği bir zeminde DTP milletvekili ve partinin önde gelen isimlerinden biri olan Sırrı Sakık beyefendinin de konuğu olduğu bir tv programı Haber Türk kanalında yapılabilmiştir.

Sırrı Sakık’ın en önemli çıkış noktalarından biri şu olmuştur. Davos ekonomik forumunda çok önemli bir çıkış yapan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, o malum ve haklı çıkışında ve çıkışının ardındaki süreçteki yorum ve savunmalarında şunu ısrarla belirtmiştir. Hamas Filistin’de demokratik yollarla seçilmiş bir siyasi güç olup çözüm sürecinde kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken ve sürecin içersinde bizzat bulunması gereken siyasi bir oluşumdur. Bu yönerge ve görüşler doğrultusunda Sırrı Sakık da aynı bakış açısını iç politikaya döktüğünde şunu savunmuştur: DTP, Türkiye Cumhuriyetinin demokratik seçim koşulları içerisinde bağımsız bir seçimde halk tarafından seçilen milletvekilleri ile mecliste bulunabilme hakkını kazanabilmişse; savunduğu ve her platformda dile getirdiği Kürt Sorunu’nun çözümü kapsamında sürecin dışında bırakılmamalıdır.

PKK ile bağlantısı aşikar olmasa da her kesim tarafından bilinen DTP, acaba tamamen dışlanmalı mıdır; Yoksa sürece pozitif etkisi olabileceği hesaba katılarak kazanılmaya mı çalışılmalıdır?

Burada konuyla çok alakalı olmasa da insanın aklına İngiltere başbakanı Tony Blair geliyor. O zamanlar devletin zirvesiyle ciddi anarşik problemler yaşayan IRA ile sorunu çözmek için atılabilecek adımları betimleme amaçlı olarak Sayın Blair o dönemde şu cümleyi sarf etmiştir. "Bu sorunu çözmek adına değil IRA, şeytanla bile masaya oturup müzakere yaparım."

Kürt sorunu konusunda TRT ŞEŞ kanalını açma cesaretini gösteren hükümetimiz, maalesef konu ile ilgili çok önemli bir samimiyet sınavını geçememiştir. Aynı kuruma ve aynı kanun ve kurallara tabii bir kuruma ait 6 kanalda, aynı konular farklı şekilde yorumlanabilmiştir. 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanalı bulunan devletin resmi yayın kuruluşu TRT, Dünya anadilini konuşma gününde, kendi parti meclis konuşmasını Kürtçe yapan bir siyasi partinin konuşmasını meclis kanalında sansürlemiştir.

Bir yanda birçoğumuzun sevinçle ve biraz da seçim yatırımı kaygısıyla karşıladığı TRT ŞEŞ, diğer yanda aynı anayasaya tabii devlet televizyonunda Kürtçe konuşma yapmak istenildiğinde tereddütsüz sansür uygulanabilmesi.

Popülist siyasi açılımlar bir yana bırakılıp halkların kardeşliği adına çıkar gözetmeksizin, yaralar kaşınmadan, gerçek birleşme açılımları yapılırsa ve\veya halklar arasına siyasi çıkarlar uğruna nifak tohumları ekilmezse, işte o zaman en büyük ve en kapsamlı demokratik ve beklide ütopik bir açılım yapılabilinir.

 
Toplam blog
: 6
: 633
Kayıt tarihi
: 14.11.06
 
 

1985' te İstanbul' da doğdum. Karmakarışık bir eğitim ve umulmadık mesleki gelişimler sonucu şu anda..