Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim anketi - 2011 Mayıs

Seçim anketi - 2011 Mayıs
 

ANKET


Haziran seçimleri için alınan son duyumlara göre AKP oy oranı ciddi bir düşüş içerisinde. Halkın çiftçi, işçi, emekli, taşeron ve sözleşmeli kesimi 8 yıllık dönemde söz verilip yapılmayanlara tepkili. Benzin ve mazot fiyatlarındaki artışlardan şikayetçi, YGS, KPSS ve diğer sınavlardaki şifre ve kopya iddaaları, yargının siyasallaşması, rafta bekleyen Deniz Feneri davası ve diğerleri... 

Sayın Başbakanda durumun farkında olacak ki son seçim konuşmalarında benzinin fiyatını serbest piyasanın belirlediğini söylüyor. Oysaki tam rekabetin yaşandığı petrol piyasasında fiyatların yüksek oluş nedeni yüksek vergiler. Kadrolaşmanın torpilin önüne geçmek için yapılan sınavlarda yandaşlara şifre ve soruların servis edilişi ve konuyla ilgili yargının etkilenmesi. İkinci boğaz projesi ise alkışlandığı kadar tepki almasıda söz konusu. 

Taşeron şirketler ile çalışanların taşeronlaştırılıp, şirket sahiplerine kazanç kapısı açılması. Sözleşmeli çalışan alıp daha sonra kadroya alacağını söz verip almaması yıllardır oyalaması. 

CHP Kılıçdaroğlu ile arkasına aldığı değişim rüzgarını, yargılanan adayları ile biraz kesmiş görünsede Baykal ve diğer kemik kadronun tasfiye edilmesi ile küskünleri geri kazanmış pozisyonda. Ülkenin zenginliklerinden herkes payını alacak sözü halk arasında büyük sempati kazanmış durumda. 

MHP sert uslubunu bozmadan aşırı milliyetçi kökene hitap etmekte. Seçim vaatlerine gelince ÖTV kaldırılması, güvenliğe yönelik iyileştirmeler, yolsuzluğa meydan okuma. Tabii milliyetçi söylemler kökeni dışındaki oyların gelişini engelliyor. Fakat AKP ye kayan seçmenleri geri dönüş yolunda olduğuda gözden kaçmıyor. 

Başbakan işini riske atmamak için iktidar öncesi söz verdiği seçim barajını düşürmedi. Hal böyle olunca bağımsızlarla katılacak BDP ile mecliste 4 parti temsil edilecek. BDP takındığı davranışlar ile rahatı yerinde olan Kürt kökenli vatandaşlarında canını sıkmıyor değil. 

Gelelim seçim tahminlerine.. Sayın Erdoğan seçimde 1. parti olacağını biliyor fakat yeterli sayıya ulaşabilecek rakamda kararsız olduğu konuşmalarından belli oluyor. Düne kadar tek başına iktidar söylemlerini dinlediğimiz Başbakan artık aksini iddia etmesede CHP nin tek başına iktidar olamayacağını söylüyor. Halkın son gelişmelerden büyük bir hoşnutsuzluk duyduğunun ve genç seçmenin tercihlerini etkilediğinin farkında. Her ne kadar anketler AKP yi %45 lerin üzerinde göstersede durum çok farklı. Gelelim sonuçlara: 

AKP: %34-%39 

CHP: %31-%35 

MHP: %17-%21 

BDP: %6-%7 

Kararsızların durumu, son gün dalgalanmaları olmadan son manşet bu görüşündeyim. HAYIRLI SEÇİMLER OLSUN.. 

 
Toplam blog
: 20
: 2087
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

birkaç üniversite, teknik bir iş, mutlu bir aile.. ..