Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Seçim
 

Seçim bitti, şimdi ne olacak, neler yapılmalı

Seçim bitti, şimdi ne olacak, neler yapılmalı
 

Seçim bitti, şimdi neler yapılması gerektiğini kendi kafama göre not alıyorum. Çoğu zaten herkesin bildiği şeyler.

Birincisi AKP’lilerin sevincini bir müddet hoş görelim. Uzun zamandır çok ağır ithamlara, hakaretlere maruz kaldılar. Ne koyunlukları kaldı, ne beyinsizlikleri, ne sürü’lükleri. Bırakın onların da karnının şişi insin.

Gerçekleri kabul edelim. RTE hem çok cesur ve dirayetli hem zeki ve iyi bir stratejist. Adam süper başarılı oldu, Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim edelim. Her gün, her fırsatta adamın ayağına çelme takma, moralini bozma gayretlerine en azından bir müddet ara verelim. Hakaret, küfür, aşağılama, bunları külliyen bırakalım. Akıllı fikirli koca koca adamların, kadınların, “Ankaradaki patlamayı da o yaptı” cinsinden akıllara ziyan, saçma sapan iddiaları işlemeyi artık bırakmaları lazım. Atatürk’ü ve söylemlerini günlük politikanın bir malzemesi yapmayı artık bırakalım.

Hükümete gelince, birinci vazifesi tansiyonu düşürmek. Halk maalesef ikiye ayrılmış durumda. Özellikle pek çok bayanda müthiş bir “şeriat gelecek” korkusu var. Bu, “gün gelecek istediğimiz gibi giyinemeyeceğiz, istediğimiz gibi içemeyeceğiz, vb” korkusu, tahminimizin üstünde, büyük bir korku ve onların bütün düşüncelerini, hayatlarını etkiliyor. Hükümetin ne yapıp yapıp, bayanlarda ki ve bir kısım erkeklerde ki bu korkuyu gidermesi lazım. Mesela bakanlardan bazılarının eşleri türban yerine bildiğimiz başörtüsü takmaya başlasalar çok etkili olabilir.

Hükümet başlamış olduğu ve henüz başlamadığı bütün projelerini son hızla tamamlamalı. Bunlar Türkiye’ye çağ atlatacak projeler. Hükümetin bunu yapacağından zaten şüphem yok. Bir kısım entel - dantellerin de yok ağaçlar kesiliyor, yok tarih tahrip ediliyor, yok coğrafya tahrip ediliyor gibi bin türlü bahane yaratıp bu projelere çelme takma alışkanlığını terk etmeleri lazım.

Yaklaşık otuz yıldır bütün partilerin ağzına sakız yaptığı ve görünüşte mutabık oldukları Anayasa değişikliği behemehal yapılıp bitirilmeli. Daha evvel uzun müddet üzerinde çalışıldı ve 60 madde üzerinde AKP ve CHP anlaştılar. RTE gelin bu maddeleri değiştirelim dedi, CHP kendi mutabık kaldığı bu maddeleri değiştirmeyi kabul etmedi. Siyasi taktik veya kazanç mülahazalarıyla yapılan bu tür oyunlar, hiç olmazsa memleket menfaati söz konusu olan alanlarda terkedilmeli. Eğer CHP yine eski tavrını sürdürürse, kimse kusura bakmasın, AKP tek başına bu işi yapıp bitirmeli. Daha fazla oyalanmaya, vakit kaybetmeye memleketin takati yok.  Bu arada başkanlık sistemi konusu en azından bir yıl gündeme gelmemeli bile.

Açık seçik düşmanımız olan ve sulh yoluyla uzlaşma imkanı olmadığını uzun ve acı tecrübelerden sonra öğrendiğimiz PKK nın gücü kırılmalı, güçleri ve moralleri bir daha ortalığı yangın yerine çeviremeyecek dereceye indirilmelidir.

Ekonomik durumun pek iyi olmadığını, büyük riskler olduğunu biliyoruz. Ekonominin başına tekrar Babacan geçirilmeli, Babacan’ın ve Merkez Bankasının işlerine asla ve kat’a karışılmamalıdır (kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla misali)

Daha yazacak çok şey var var ama, sahi,  unutmadan, şu bizim gariban emeklilerin maaşlarına 100 Tl bir zaman yapılacaktı, onu da bir an evvel yapsalar da yüzümüz gülse birazcık.

Kalın sağlıcakla. Sürç-ü lisan ettiysek affola. 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..