Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '11

 
Kategori
Seçim
 

Seçim geçti

Seçim geçti
 

NE ANLADIN?


Seçim sonuçlarını, sosyoloji anabilim dalının enine boyuna araştırması gerektiği kanaatindeyim. Bu çalışmanın 4 sene sonra gerçekleşecek seçim öncesi sonlanmış olması gerekir. 2011 seçimleri ile ilgili birçok şey söylenebilir, peki şu detaylara ne demeli? 

Yer altı suyuna, toprağına siyanür karışmış Tavşanlı ilçesi ahalisi, bu konuda önlem alamayan, siyanürün yer altı suyuna karışamayacağını iddia eden yöneticilerini %65 ile ödüllendirdi. 

Deprem sonrası Simav’da 25 bin vatandaşımız çadırlarda yaşarken, karınları tok-i herhalde, sandıkta %61 destek çıktı. 

Seçim öncesinde Artvin’de farklı yerlerde meydana gelen olaylarda, bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir koruma polisi de seçim otobüsünden düşerek ağır yaralandı. Sayın Başbakan olaydan birkaç saat sonra; “tabi bu arada bir tanesi de ölmüş” sözleriyle, Yaradan’dan ötürü insana ne kadar değer verdiğini dile getirdi. Artvin “kafası” %47 ile selamladı kendisini. 

Mersin’e yapılacak nükleer santralin inşaatına seçmen, AKP’ni sandıktan 1’inci çıkararak cevap verdi. “Biz de bu vatanın çocuklarıyız, biz de istiyoruz!” Bu arada, bu sezon Mersin İdman Yurdu, süper lige geldi. Artık bol bol elektrondan kaçma antremanları yapacaklardır. 

Güzide şehrimiz Sinop’u nasıl bilirsiniz? Ben de iyi bilirim. Ülkemizin kuzeyinde bulunan şirin vilayetimiz Sinop’ta, bu seçimlerde %55 ile nükleere inancını gösterdi. Futbol takımı yeteri kadar iyi değil herhalde ki komşu Samsun Spor bu sene süper lige çıkabildi. Hatta ben santralin Samsun’a yapılmasını beklerken, Orduspor’da bu sene süper lige gelerek bölgenin atmosferi ve tansiyonu nedense bu sene değişti! 

Kars’a geldik! Ne vardı burada? “Ucube” heykel! %43 oy oranı ile heykelin ucubeden farklı bir şey olmadığını herkesin anlamasını istemiş burada ki seçmen. Siz oturduğunuz yerden tartışın, ucube mi? Değil mi? diye. 

Megaköy, megakent, metropol İstanbul’u adaya dönüştürecek çılgın proje ile, İstanbul’un nüfusunu ikiye katlayacak, iki yeni şehir projeleri çok tutmuş, devamı çekilecekmiş. %50 !! 

2011 genel seçimleri geçti. Artık seçmenle, partilerle, liderlerle helalleşebilirsiniz… 

 
Toplam blog
: 43
: 543
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

 İsyancı ruhlu, demokrat, kendi çapında yazar... ..