Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Seçim günlüğü - 2

Seçim günlüğü - 2
 

NE ANLADIN?


Meslekvekilliği Seçme ve Yerleştirme Merkezleri (MSYM) tarafından, 81 ilde meslekvekilliği adaylığı sınavına başvuran binlerce 25 yaş üstü, TC vatandaşı vatanseverin adaylık sonuçları, gizli kapılar arkasında ki uzun toplantılar ve değerlendirmeler sonucunda açıklandı. 

Sınav öncesinde yoğun emek sarf eden, tüm mesaisini bu sınavdan alacağı başarılı bir sonuç için ayıran, dişinden tırnağından arttırdığı parasını, başta merkezlerin belirlediği sınav başvuru ücretleri olmak üzere, gerek vesikalık fotoğraflı merkez logolu afişleri sokaklara anlamlı yerlere asarak, gerek MSYM önünde semazen eşliğinde basında yer alarak hiçbir masraftan kaçınmaksızın harcayan meslekvekilliği aday adayları, sınav girişinde sürprizle karşılaşmadı. Yanlarında getirdikleri, başvuruda bulundukları il merkezlerinde ki üyelerce yapılmış seçim sonuçlarını gösterir belgeyle, üzerlerinde çalıştıkları kanun tasarısı veya medeniyet projeleriyle, önde gelen eğitim kuruluşlarından alınmış lisans ve üstü diplomalarıyla ve okunmuş şekerlerle sınav merkezlerine girişlerine izin verilmedi. Merkez yöneticilerince adayların sınavda hiç bir şeye ihtiyaçları olmayacağı, eğer bir şeye ihtiyaçları olursa merkez başkanının gereken iradeyi göstererek aday adaylarına yardımcı olacağı belirtildi. 

Sınav merkezi yöneticileri, adayların bir bardak suya ihtiyaç duyabileceğini önceden düşünerek, yalnızca şeffaf şişe olmak şartıyla pet şişede su alınmasına izin verdi. Sonuçların açıklandığı 11 Nisan 2011 Pazartesi saat 17.00 sularına kadar merkezlerden su sızmadı. Medyaya yansıyan birçok fısıltıyı da sınava giren aday adayları sulandırılmış buldu. 

Sonuçlar açıklandığında manzara yine aynıydı, kazananların sevinçleri gözlerinden okunurken, kazanamadığı açıklanan birçok aday adayı, sınavda hile olduğunu ve sınavın şifreli olduğunu iddia ederek MSYM’yi suçladı. Konu hakkında soruşturma açılamadı. Sonuçlar açıklandıktan sonra basına açıklamada bulunan meslekvekilliği adayı, daha önce birçok defa aynı sınava girdiğini ve merkez yöneticilerine yakın olmanın, başarısının sırrı olduğunu açıkladı. Bir başka kazanan aday ise, bu sınavın kendisi için bir ilk ama asla son olmayacağını, gerekirse 3’ü de, 4’ü de, hatta 5’i de görebileceğini, bu başarıyı göstermiş olanların olduğunu, kendisinin gelecek vaad ettiğini sözlerine ekledi. 

Pardon! Yazının bütününde imla hatası yapmışım, milletvekili olacaktı. 

 
Toplam blog
: 43
: 543
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

 İsyancı ruhlu, demokrat, kendi çapında yazar... ..