Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim Hükümeti Etkilemezmiş, %40’ın altına Düşülürse Başkanlık Tartışılır Erken Seçim Gündeme Gelir

Seçim güç gösterisidir. Hele hele mecliste temsil hakkını kaybedecek bir oran ortaya çıkarsa AKP iktidarı tartışmaya açılır.

“Yerel seçim, meclis aritmetiğinde değişiklik olmuyor ki…”

AKP siyasi güç ile ayakta duruyor, nasıl bir seçim olursa olsun (muhtar seçiminde bile) halkın desteğinin azalması diğer parametreler de olumsuz olduğu için yönetimden çekilin mesajı taşır.

Sayın Bahçeli söyledi zaten, bu, başkanlık sistemi için de testtir.

Erdoğan’ın gördüğümüz yerel seçimleri illa da kazanma çabası daha fazla belediye kazanmaktan çok “gücümüzü koruyoruz” mesajı vermek için.

Bu olmazsa MHP’nin desteği ile de olsa daha fazla belediye kazanıp düşen oy oranını kapatma yoluna gidilecektir, “oyumuz düşmüş olsa da birinci partiyiz ve en fazla belediyeyi biz aldık”

Aslında AKP’nin görüldüğü gibi çok çıkış kapısı var, en kötüsü “16 yıllık iktidarız yıprandık” der. Burada sorun ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle sandıktan çıkacak oranın sonuçları olacaktır.

Başkanlık değil ama (Zira AKP düşse bile hala ülkenin yarısı başkanlık yanlısı) erken seçimin konuşulacağı açık.

%40’ın altına düşülse bile bu sefer MHP yükselecek yine %50’yi aşacaklar. Kimse buna bakmaz, AKP’nin kendi oyuna bakar. Ama ittifak nedeniyle oy geçişleri olacağı için bu konu oy azalmasına gerekçe gösterilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..