Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim mi, geçim mi?

Türk siyasi hayatı ve bizim gibi onun meftunu olanlar son yaşananların ardından keyiflerine çerez yeni bir tartışma konusu buldular, 2010 yılında Erken Genel Seçim olur mu? Şimdi biraz şeytanın avukatlığını yapalım. Ortalık karışmaya başladığı zaman kaptanın mahareti ön planda olur. Ama bizim kaptan ABD bandıralı gemilerden inemediği için yönetici köşkü miçolarla dolmuştur. Kifayetsiz muhterislik yaparak her alanda yozlaşmanın örneğini veren iktidar, siyasi açıdan kilitlenmiş olmanın maymuncuğunu Açılım süreçlerine yüklemeye çalışarak Türk halkının zamanından, emeğinden çalmaya devam ediyor. Ağır mı oldu?

Devam edelim, işte bana özgü kısa bir özet: Siyasi hayatına 2001 Krizi'nden faydalanarak damgasını vuran AKP, AB-ABD ile Cemaat-Tarikat açmazını kıramamıştır. Bilakis varlığını borçlu olduğuna inandığı bu çevrelere geniş çalışma alanı tanımış, Yargı-Sendika-Üniversite gibi sivil toplumun saç ayaklarına karşılık kendi zenginlerini yaratmaya dayanan sosyo-ekonomik modelle kriz çıkarmıştır. İktidarları zamanında devşirilen Ergenekon ekonomisi sayesinde Özalizm'den daha beter yoksulluk artık kapımızda. Zurnanın zırt dediği yer olan Küresel Kriz bahane olarak kullanılmamalı bana kalırsa. Türkiye, Kemal Derviş-IMF aracılığıyla 2001 yılında sadece batan bankaları kurtardı. O günden bugüne alttan alta devam eden sarsıntı el yordamıyla halkı umutsuz kıldı.

Öğrenilmiş çaresizliğin güzide temsilcisi muhalefet ise sivil toplum örgütleri kadar, hatta cesur yürek Osman Kaçmaz kadar haklarını savunamadı maalesef. Domates alırken bile elleyen, koklayan, hatta mıncıklayan sevgili halkımın sandık tercihlerine saygı duymaktan başka bir çaremiz olmadığı için umudumu koruyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin!

www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..