Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim nasıl yapılır...Yıl 1902..

Yıl “1902” Bir Seçim Sonucu

Bakın; seçim nasıl yapılır. Sonucu ne olur.. 8.mayıs’ ta Pele dağında gerçekleşen büyük patlama.. Karayip' teki Pelee Yanardağının, yan tarafının yarılmasına ve martiniqe' in Saint Pierre kasabasının üzerinde alevden oluşan koca bir gaz topu inmesine neden oldu. 30 000 üzerinde insan, üç dakikadan kısa bir süre içinde kül oldu...

Yaklaşmakta olan felaketin uyarıları, haftalar öncesinden gelmeye başlamıştı. Pelee yanardağı, hiç ara vermeden kaynıyordu. Bu doğa harikası liman şehrinin üzerine, kül ve sülfür kokusu havayı kaplamıştı.. Bir süre sonra; kuşlar ölmeye, atlar da sokaklarda boğulmaya başlamıştı. Sıcaktan kaçan böcekler ve yılanlar sürüler halinde dağdan Saint Pierre şehrine akın ediyordu.

Bütün bunlara rağmen şehir boşaltılmamıştı.. Önemli bir seçim yaklaşmaktaydı.. Ve valinin bu şehirde ki halkın oylarına ihtiyacı vardı. Gazetenin editörünü ve din adamlarını insanları paniğe kapılmamaları konusunda telkin etmeye zorlayan vali, sonunda şehirden çıkan bütün yolları askeri birliklerle kapatmakta buldu. Bunu, felaketten birkaç saat önce gerçekleştiriyordu.. 8 mayıs sabahı saat 7.50’ de dört büyük patlama Pelee Dağının kraterini yarıp/yırtıp kraterin içinde devasa alevler yükselmeye başladı. Sıcak gazlar.. Toz.. Akkor taşlar, Saint Pierre'in 30.000’ lik nüfusunun üzerine düşüyordu.. 15.km’ lik kare içinde, her şey dümdüz oldu.. Nuee ardent adı verilen bulut, 815 dereceye ulaşan bir sıcaklığa sahipti. Saatte 160 km hızlara çıkabiliyordu. Bir ateş kasırgası, şehri kısa bir sürede yok etti. Saint Pierre' de hayatta kalabilen, sadece 2 kişi vardı. Yanardağın verdiği uyarılardan korkan, bir ayakkabıcı.. Felaketten günlerce önce, kendini taştan bir mahzene kapatmıştı. Diğeri, korkunç bulut geldiğinde hücresinde kilitli olan mahkum.. Kör olan ve ciddi yanıklar alan mahkum 4 gün boyunca süren çalışmalardan sonra kurtarılan kişi affedildi..... Valinin Secim Sonucunu Söylemeye Gerek Var Mı..?
(yararlanılan kaynak.kötümserin tarih rehberi aykırı tarih yy.)

 
Toplam blog
: 52
: 1204
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Adana Yumurtalık ilçesi'ne bağlı Yeşil Köyde doğdu.. İlkokulu doğduğu köyde, Orta, Lise öğrenimin..