Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Seçim neyi değiştirecek?

Seçim neyi değiştirecek?
 

Bu seçimde "vaatleri" veya "vaadedilmeyenleri" oylayacağız.


Genelde seçim zamanında partilerin vaadlerinden geçilmezdi. Bu seçimde televizyonlarda mitingleri, bazan liderlerle söyleşileri izliyorum da orta yerde somut bir şey göremiyorum. O nedenle neredeyse oy kullanacağım en boş seçimlerden biri gibi geliyor bana. İktidar partisi hiç bir şey vaadetmiyor. Sadece muhalefete saldırıyor. Çünkü başarılı gibi görünse de geçmiş iktidar dönemleri aslında oldukça başarısız. Çünkü bir şey vaadetmeye kalksalar muhalefet iktidarın icraatlarına saldıracak. Bunu engellemek için devamlı muhalafete saldırp muhalefeti savunmada bırakıyor. Halkımız bunu farkediyor mu? Bence farketmiyor. 

Seçim öncesi ortaya çıkan YGS ve ALES rezaleti ise seçim meydanlarında hiç malzeme olmuyor, oluyorsa da cılız kalıyor. İktidar o konnulara teğet bile geçmiyor. Dünyanın en pahalı etini yiyen, en pahalı enerjisini kullanan, en pahalı benzinini tüketen bir ülke de en güncel olması gereken bu sorunları kimse ağzına almıyor. Halkımız da çok zengin olduğu için olsa gerek bu konularda mitinglerde pankart bile görmek zor. 

Bu seçime damgasını vuran iki vaat var. Biri CHP'nin aile sigortası, nisbeten mantıklı bir vaad. Diğeri de AKP'nin ayakları yere basmayan ucu 2023 e dayanan kanal projesi. Aslında AKP geçen seçimlerde malzemesini tüketti. Bu seçime malzeme kalmadı. İlk seçimlerde mağduriye edebiyatı yaptı, daha sonra başörtüsü. Bu seçimde neyi öne çıkaracak? Malzeme kalmadı. O kadardı zaten. Ekonomi için ise 2001 den devraldıkları programı uyguladılar, yeni bir model çıkaramadılar. Herhlade kısır bir ortamda parti önderlei bula bula kanal projesini buldular. Daha sonra 2 ayrı şehir dediler ama o cılız kaldı. 

Bu seçimde kömür, makarna, bulgur dedikoduları da duymadık. Bilmiyorum belki seçime bir hafta kala başlayabilir. Ama önümüz yaz olduğu için bu defa karpuz, kavun dağıtılması bence daha mantıklı. 

Demokrasi konusunda da bir şey yok. Yok çünkü memlekete demokrasi getirecek olan partinin önce kendisinin demokrat olması gerekir. Hiçbir partinin de demokrat olma eğilimi olmadığı için bu memlekete demokrasinin gelmesi de herhalde çıkmaz ayın çarşambasına kalır. 

Bugün (15.05.2011) Sabah gazetesinde Engin Ardıç Kemal Kılıçdaroğlu için şunları yazmış: 

"Böyle olur, zayıf bir koalisyon hükümetinde ittir kaktır en fazla Çalışma Bakanı, o da ancak orta halli bir bakan olabilecek bir adamcağızdan "büyük solcu lider" yaratmaya çalışırlarsa, böyle olur... 

Ufak tefek, kavruk bir Tunceli bebesi. 

Kendi halinde bir memur emeklisi. 

Gençliğinde, altmışlı yıllarda azıcık "bozkır solculuğu" etmişliği de var, "Siyasal'a falan yazılmış" birçok arkadaşımız gibi... Sarkık bıyık, beyaz gömlek, siyah hırka... Gri pantalon, lastik ayakkabı... İstikamet Gima'nın üstündeki Set Pastanesi, hafta sonları da karşı köşedeki Piknik Birahanesi... 

Sonra o bıyık kırpılmış, "Mülkiye camiasına girerek Ankara seçkinlerine katılmanın" ödülü bürokrat partisine alınarak ve mebus yapılarak kazanılmış, hepsi bu. 

Başka bir şey değil bu adam." 

İyi de diğer liderler nedir acaba? Kılçdaroğlu'nda çok mu üstün meziyetleri var? Biz mi farkedemiyoruz? 

Yoksa siz lider deyince ne bekliyorsunuz? Gökten zembille inmiş biri mi? Yoksa şarap, puro içen, yaz tatillerini İbiza'da, Mallorca'da geçiren, en az Yale mezunu, hatta yüksek lisanslı, en pahalı dünya modacılarından ve markalarından giyinen birini mi? Öyle birini bekliyorsanız çok bekleyeceksiniz daha. Çünkü bu ülkenin partileri ve parti liderleri bu ülkenin çocklarından çıkmaktadır henüz. Ufak tefek kavruk da olabilir, pehlivan gibi cüsseli de farketmez. Tunceli bebesi de olabilir, Isparta çobanı da, o da farketmez. Neticede o adamı oraya lider yapan partililer vardır. Siz yapmadınız ya. Siz en fazla gider sandığa beğendiğiniz birine oy verirsiniz, Türk siyasetine katkınız da bu kadardır. Dah fazla katkıda bulunmak istiyorsanız diğer meslektaşlarınız gibi gider aday olursunuz. 

 
Toplam blog
: 31
: 1485
Kayıt tarihi
: 27.03.09
 
 

İzmir doğumluyum. 1994 den beri İstanbul' da yerleşiğim. 25 yıl özel sektörde değişik firmalarda yön..