Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Seçim öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar !!!

Seçim öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar !!!
 

1- Uzun yıllardır Türkiye’de siyasetin misyon için değil komisyon için yapıldığını unutmayalım; bu sebeple 550 tane Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sınıf atlama aracı biçiminde de tahayyül edilebilecek olan parlamenter sistemdeki yolculuklarını gereğinden fazla içselleştirip, gereksiz yere eşin dostun kalbini kırmayalım. 

2- Kamuoyu araştırma şirketlerinin adı üstünde şirket olduklarını hatırda tutalım; dolayısıyla adamlara fazladan bir bilim insanı muamelesi yapmaya tevessül etmeyelim. 

3- Oy kullanmayacak olanlarımız bile akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden seçim programlarını mutlaka izlemeli; zira işin keyfi orada, tercihen bir demlik çayla müthiş seyirlik bir fasıl sizi bekliyor. 

4- Partilerin seçim otobüsleri yanınızdan geçiyor, diyelim ki en uyuz olduğunuz partinin otobüsü olsun bu; bir an için kendinizi bilinçli seçmen modundan çıkarmayı başarırsanız, rakip partilerin müziklerinin bile o an sokağı nasıl da neşelendirdiğini hatta size fazladan bir keyif kattığını bile görebilirsiniz. 

5- Bunca bayrak, flama ve naylon israfına neden olan seçim çalışması mantığını 12 Haziran sabahına kadar mütemadiyen lanetleyelim, kınayalım ve mümkünse esef de duyalım. 

6- Siyasi partiler yasasını mevcut haliyle koruyan anlayışların ve mevcut haline de toz kondurmayan yaklaşımların demokrasi sözcüğü ile kurdukları bağ ve bağlantının belgesel değeri taşıdığını unutmayalım böyle bir bağlantı kurma çabasıyla karşılaşırsak; durumu Afrika Serengeti kıvamında temaşa edelim. 

7- Parti genel merkezlerinin ya da parti liderlerinin seçimini onaylamanın ya da onaylamamanın ne türden bir seçim olduğunu sorunsallaştıralım ki bu tür sorunsallaştırmalar zihin açıklığı, eleştirel düşünce ve yaratıcılık nevinden semptomların ortaya çıkma olasılığını içerir. 

8- Hazır bazı şeyleri sorunsallaştırmışken siyaseti köprü, yol üzerinden inşaata ya da park bahçe düzenlemesi üzerinden peyzaja bağlayan dolayısıyla aslında siyaseti bir biçimde siyasetsizleştiren müteahhit ve mühendis zihniyetinin de bu ülkede yıllardır eleştirilen memur zihniyeti kadar sorunlu olduğunu bu vesileyle bir kez daha görelim. 

 

 
Toplam blog
: 13
: 596
Kayıt tarihi
: 15.02.11
 
 

Edebiyat Bölümü mezunuyum. Uluslararası ilişkiler ve Yönetim Bilimleri alanında lisans üstü eğitim a..