Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Seçim sistemi ve seçim kavramı

Basın ve yayın araçlarında duyup okuyoruz. Seçimler ve süreç eleştiri kaynağı olmaktan kendini alamıyor. Sanki onca yıllık demokrasimiz töhmet altında bırakılmaya çalışılıyor.

Secim ve siyasi partiler kanunlarının gerekli düzenlemelerle günümüz seçmenine yakışır hale gelmesini istemek hepimizin hakkı. Ama secim ve siyasi partiler kanunlarının değişmesini istemek başka. Buradan yola çıkarak çağdaş demokrasimizin en vazgeçilmezi secim kavramını yıpratmak daha bir başka. Unutmayalım ki Atatürk’ün kurup, bizlerin de bu güne değin yaşattığı cumhuriyetimiz, sağlam ayaklar üstünde dimdik duruyorsa secim gibi demokratik kurumların varlığını sürdürdüğü içindir.

Secim sistemi ve siyasi partilerde lider egemenliğini değiştirecek yeni düzenlemeler hep gündemde tutulup bir türlü uygulamaya yönelik adımlar atılmaz. Biz ne anayasa hukukçusu, ne de siyaset bilimcisiyiz. Bu topraklarda oy verme hakkını kazanmış yurttaşlarız. Bildiğimiz tek şey secim sürecinin olduğu gibi, sonrasının da, ülkemize hayırlar getirmesi. Unutmayın oyunuzun rengi ne olursa olsun, buyurun sandık başına. Sandık bizleri bekliyor.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..