Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Seçim Var Seçim

Seçim Var Seçim
 

Salih Arıkan


Seçimler iyidir. Yenilenmek tazelenmek ve yola devam etmek. Uzlaşma kültürünü yerleştirmek katılımcı şeffaf yönetimler kazanım getirir. Eleştiri ve öz eleştiri süreçlerini doğru yönetirsek gelişim ve değişim kaçınılmaz olur. Demokrasi kültürünü yerleştirmek ve istişareden meşveretten ayrılmamak iyidir.

Bir kişinin yâ da sadece bir gurubun tahakküm derecesindeki yönetimi zamanla istenmeyen sonuçlar doğurur. Biz de şubat ayında bir genel kurul süreci yaşayacağız isteriz ki bu genel kurul sorunların tartışıldığı ve kamuoyuyla paylaşıldığı ve sorunların çözümüne katkı sunar. Aramızda yeni arkadaşlarımızı görmekten mutluluk duyarız. İnşallah aramıza katılan ve katılacak olan arkadaşlarımız kamu yararına yapılacak çalışmaların öncüsü savunucusu olur.

Dernekçilik sivil toplum hizmetleri güzeldir. Daha da güzeli benden sonra birilerine faydası olan kalıcı izli faaliyetler yapmak. Sevgili Peygamberimizin kıyamet koparken bile ağaç dikin hadisini hatırlıyorum. Kıyamet bile koparken iyi ve güzel işler yapabilme çabasında olmayı rabbim nasip etsin. Kendimiz için değil de topluma faydalı işler yapmayı nasip etsin rabbim. Önce canın sonra canan diyen istismarcılardan uzak eyle bizi Allahım.

Bir kaç hatırlatma yapalım. Yeni üyeler aramıza katılabilir hatta görevde alabilir. Özelikle farklı şubelerimiz şöyle bir uygulama içinde vali yardımcıları il müdürleri ve amir konumundaki kamu görevlilerini yönetimlerine aldılar. Biz İzmir olarak bu konuda başarı gösteremedik. Buradaki görevliler ısrarla tarafsız olmaktan bahsediyorlar. Hâlbuki şunu da düşünebilir. Kamu yararı bir dernek. Engellilerle ilgili projelerde hazır ortağımız olabilir. Tercihtir saygı duyarım. Büyük iş adamları buda bizim kazanımlar hanemizde zayıflıktır. Medya yâda farklı çevrelerde üst düzey yöneticileri sürece dâhil edemedik. Buda benim hatalar yâda zayıflıklar hanemde görünsün.

Bu listeyi uzatabiliriz. İş sanat spor yâda farklı camialardan etkin kişileri aramıza alamadık. Yeni üye olmak isteyenler. Öncelikle 18 yaşından büyük Türkiye cumhuriyeti vatandaşlar üye olabilir engelliler yakınları yâda engelsizler üye olabilir. Derneğimiz görme engelliler derneği değildir. Tüm engellilerle ilgili çalışmalar yürütebilir. Hatta engelsizlerle de ilgili çalışmalar yürütebilir. Üye olmak isteyenler nüfus fotokopisi üç vesikalık fotoğraf ve üye kayıt formunu doldurarak süreci başlatmış olurlar. Dilekçe tarihinden itibaren bir ay içinde size olumlu yâda olumsuz olarak yazıyla dönülmesi gerekir. O bir ay içinde yönetim kurulu uygun görebileceği gibi uygun görme yedebilir. Bizim dikkat ettiğimiz meseleler. Üye başvurusunda bulunan kişiyi yönetim kurulu üyeleri tanıması gerekiyor. Ve biz şuna dikkat ediyoruz. Bir ay içinde faaliyetlere katılmıyorsa genelde cevabımız olumsuz oluyor. Neden olumsuz oluyor. Faaliyetlere katılmıyor ve yönetim kendisini tanımıyor ve araştırmalar sonucunda da uygun görüş oluşmuyorsa cevap olumsuz olabiliyor. Ben üye olmak ve yönetime girmek isteyenlere yazılı olarak hatırlatıyorum. Kendilerini tanıma fırsatlarını oluşturmalarını istiyoruz. Sosyal medyadan eklediğimizde hem kabul etmiyor hem de yasaklıyorsanız sizin hakkınızda nasıl bilgi edinebiliriz lütfen sizleri tanıyabileceğimiz zeminler oluşturun.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..