Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim yarışı

Seçim yarışı
 

seçim yarışı


Seçime 1.5 ay kaldı. Parti liderleri meydanlara inerek seçim vaatlerini halka bildiriyorlar. Meydanlarda 12 Hazirana yaklaşıldıkça seçim havası daha da kızışmakta ara ara tansiyon yükselmekte. Halkın önüne çıkarak beyannamelerini açıklayan halkın sıkıntılarını çözme adına önerilerde bulunan parti liderlerinin bazı zamanlarda ağızların siyaset adına yakışmayacak şekilde bozması seçime gölge düşürmekte. 

Ana Muhalefet liderinin Zonguldak ta Başbakan Erdoğanın, kendi SSk başkanlığı döneminde ki zamanına eleştirisine cevap vermek isteyen Kılıçdaroğlun’un siyaset gündeminden düşmeyecek bir gafa imza attı. Ağzından çıktığı yarım cümle ile savunduğu cümle arasında fark olması tatmin edici bir cevap niteliğinde değildi. 

İktidar hesapları yapan ana muhalefet liderinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına tamamlamayan cümle ile atıfta bulunması hiçte hoş bir davranış olmaması gerek. Binlerce kişinin önünde ana… ile başlayan cümlenin devamını söylememesine karşı oradaki mitingdeki halkın gülümsemeyle karşılık vermesi komiklikten mi yoksa tahmin edilen küfür’ün belli olmasından mı? 

Seçim vaktine yaklaştıkça değişik senaryolar ortaya konarak kirli oyunlar oynanmaya çoktan başlandı. Önce DTP nin oturma eylemleri, milletvekili (?) denilen kişilerin amire tokat atması arabaların taşlanması, YSK nın DTP nin bağımsız milletvekilleri adaylarını son gün kabul etmemesi, son günde Anamuhalef liderinin akıl almaz Başbakana karşı yaptığı gaf. 

Her koldan AKP yi bitirme planları oluşturulmaya çalışılsa da Mhp nin kaset olayı gündeme düşen son bomba olarak sunuldu. Orada sağ kesime bela veren bir genel başkan yardımcısının evli bayanlarla oturup konuşması hakaretler içermesi siyasette bardağı taşıran damlalar arasına katıldı. Siyasi partililerin küfür, hakaret, küçük düşürücü sözler söylenmesi hiçbir siyasetçiye yakışmadığı gibi yaklaşan seçimlerde oy kaybına neden olmakta. 

Seçim yarışında AKP’nin oylarını düşürmek isteyen CHP ve MHP dönüşü zor olan bir yola girerek seçimde yara alarak son gelişen olaylara göre oy kaybı olacak. CHP vazgeçilmez standart oyu % 24 vardır. Artan yüzdelik dilim geriye teperek standart oy oranına geriledi. MHP ise genel başkan yardımcısının kaset skandalı çıktıktan sonra kritik barajın 1 puan altında veya üstünde olabilir. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..