Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Seçime doğru Recep Tayyip Erdoğan

Seçime doğru Recep Tayyip Erdoğan
 

wikiface.net


Aslında bu genel seçimlerle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ne ilgisi var? Olmaması lazım ama durmadan şehir şehir geziyor ve  konuşuyor. Ne diyor?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da toplu açılış töreninde "7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, yeni Anayasa istiyorsak, Başkanlık sistemi istiyorsak, çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin." dedi.(milliyet.com.tr/6.2.15)
 
Hadi buyurun. Bir Cumhurbaşkanı seçmişiz. Mevcut Anayasamıza göre de bu Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekiyor. Peki, bu konuşmasıyla bilin bakalım 400 Milletvekilini hangi parti için istiyor?
 
Demek ki ortada ne üzerine yemin edilen Anayasa’ kaldı , nede ona uyan siyasetçiler.
 
Zaten, İçişleri Bakanı Efkan Ala’da, TBMM kürsüsünden “Anayasayı tanımıyorum!” sözüyle işi fiiliyata dökmüş oldu ve böylece Anayasa uçtu gitti, kül oldu mu? Bakalım göreceğiz.
 
Evet. 7. Haziran’da seçimler var… Güya eski Anayasa’mıza göre ve yasalarımıza göre tıpış tıpış gidip milletvekillerimizi seçeceğiz.
 
Onlar da gönüllerince Cumhuriyet rejimini “BAŞKAN”lığa çevirecekler. Şekli şemaili ne olacak onu bilemiyoruz. Arkasından Öcalan’ın icabına bakacaklar. Yani bir yerlere gönderecekler. Sonra Anayasa’nın icabına bakacaklar. Kendi istedikleri gibi, mis gibi bir Anayasa çıkaracaklar.
 
Ondan sonra millet ortaya çıkıp  şıkır şıkır oynayacak… Eh.. her şey onların istediği gibi oldu ya. İstedikleri Başkan’ı seçtiler. İstedikleri adamları seçtiler . Tabii bunların arasında… Melih Gökçek’in oğlu da bulunacak. Mesela, dedik yani…
 
Peki, o ağlayan, durmadan Cumhurbaşkanı için gözyaşları döken Sayın Bülent Arınç ne olacak? 
 
Nuh’un gemisine binmezsen, ne olursa o olacak. Sen gemiyi kaçırdın. Hadi bakalım, kasaba Avukatlığına… Öyle mi?
 
Bülent Arınç o.. Kaçın kurası. Kimbilir, koltuğunun altında ne gibi dosyalar vardır.. (Sıkı sıkı saklasın, yoksa nice dosyalar yok oluyor..!) 
 
Belki de Sayın Arınç yeni bir Parti kurar; Paralel bir parti… Başkanlığını da acaba eski Cumhurbaşkanımız mı alır? Ne olur… Onları göremiyorum. Yani ufukta yeni oluşumlar var.
 
Zaten, Arınç - Gökçek vuruşmasında işler öylesine hızlı ki; birisi sağ gösterip sol vuruyor… Ötekisi sol gösterip sağ… Durmadan birbirlerini dövüyorlar… Bu dövüşten herhalde Sayın Cumhurbaşkanımız RTE ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu öylesine , utanıyorlar ki; yüzlerini kapatmışlar; bu kör dövüşünü görmek istemiyorlar… Eee sen Partiyi acemiler eline bırak git. Şimdi, “yapmayın, etmeyin,”  demeye başla… Kolay mı?  Artık, “Kim korkar hain kur...!” Sen başını kurtardın ama Parti yalnız kaldı.
 
Bir de son anketlere bak bakalım. Sen “400 milletvekili..”den filan söz ediyordun ya.. Bu son kavga döğüşler milletin gözünü biraz daha açtı… AKP’nin oyu fena halde düşüyor…
 
CHP’de kıs kıs gülüp… Arınç- Gökçek mücadelesinde :”Sağ vur… Olmadı sol vur…” diye tezahürat yapıp duruyorlar.  Bakalım bu mücadele kanlı bir meydan savaşına dönecek mi? Yoksa Büyük Patron’un zecri  önlemleriyle, son bulacak mı?
 
Arınç, zaten iki ay sonra ortada yok. O bakımdan onu harcamak kolay. Ya Gökçek… AKP’nin yeni parlayan yıldızı. ..
 
Öyle parlayan yıldızlar da pek sevilmez hani… Biraz da korkulur.
 
Havada fena halde kara bulutlar var. Ekonomi de kolay kolay gem tutmuyor. Zaten ekonomi biraz daha raydan çıkarsa, millet battı balık, yan gider… deyip, her şeye su koyvermeye başlayacak. Benden söylemesi.
 
Milleti sıktınız sıkıtınız… Artık sokaklarda oynamaya başladılar. Bundan sonrası artık Allaha emanet. Ufukta hiç de iyi şeyler görünmüyor. Hadi bakalım, Allah benzinizi ağartsın. Akıllı olun. Kimi seçeceğinizi biliyor musunuz? 
 
Bana bakın Gökçek’in oğlu…Onu seçin. Başbakan da olur. Cumhurbaşkanı da.. Gerisini de artık siz düşünün. Her şeyi ben mi söyleyeceğim!
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..