Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

20 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Seçime Doğru

Seçime Doğru
 

Koltuk Güzel Değil Diyen Beri Gelsin.


Ak Parti, yani Adalet ve Kalkınma Partisi, Mahalli İdareler seçimlerini iktidarda olmanın avantajıyla ve rahatlığıyla yapıyor. Ak Parti gönlündeki şehirlerin belediyelerini almaktan başka, pek çok yerde belediye başkanlığına tabiri yerindeyse adeta tüm imkânlarıyla asılıyor. Cumhurumuzun başkanı dahi her  fırsatta partisine hizmetten geri durmuyor.
 
Şüphesiz, kendilerini şanslı gören öteki partiler de seçimin galibi olmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Netlik hangisinden yana henüz belirginlik göstermiş değil. Herkes kendisini şanslı görüyor. Şans gerçekten de hepsi için aynı eşit düzeyde, anketlere aldanmamak gerek, vatandaş kaygan zeminde, her yöne eğilim gösterebilir. İbre henüz kuzeyi, yani siyasi yöndeki başarıyı kimse için göstermiyor. Ortalık flu, henüz renklilik fark edilmiyor.
 
Benim derdim belediye başkanlığını, belediye meclis üyeliklerini ve belediye daire müdürlüklerini kimin ve kimlerin alacağı, piyangoyu hangi partinin kazanacağı değil.
Ben şehrime, şehrimde yaşayanlarıma ayırımsız davranılmasına, şehrin sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacak ve bu ülkeye en iyi hizmeti vermiş ve verecek olanlardan yanayım. Kısacası benim “Havanda su dövenler” le işim yok, olamaz da. 
 
Pek çoğumuz bu ülkenin vatandaşları olarak her yerde ve ülkede hizmet almaya, kalkınmaya, işsiz kalmamaya, yarın korkusu yaşamamaya susamış; çağdaş olmaya, çağdaş yaşama erdemlerini tatmış, hep o yöne doğru yelken açmış medeni insanlarız. 
 
Biz şehrimizin, ilimizin, yöremizin gelişmesinden, insanlarının huzurlu yaşamasından yanayız. Ve bu ülkenin insanları olarak “yapacağız, edeceğiz, gideceğiz, geleceğiz, göreceğiz” diyerek, umutları gelecek zamana yayma huyunda ve üslubunda olanlardan uzağız. Doğruluktan ve mertlikten anlarız, riyaya kapalıyız. Üç günlük dünya da insana insan olduğu için değer verildiğini biz de ülkemizde görelim artık, öyle değil mi?    
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..