Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '20

 
Kategori
Sivil Toplum
 

SEÇİME DOĞRU

SEÇİME DOĞRU. Türkiye Beyazay Derneği Yurt içi ve Yurt dışı şubeleriyle Kamu yararına dernekler sınıfında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizde İzmir şubesi olarak 1995’ten beri faaliyetteyiz. 2000’li yıllardan beri kendi hizmet binamızdayız Faturalar dışında ciddi bir giderimiz yok.

 

Bu güne kadar aylık seminerler kurslar eğitimler geziler sosyal yardımlar iftar ve birçok faaliyetle ayaktayız. Engellilerle ilgili birçok dernek var ama adını duyurabilen aktif derneklerimiz maalesef az. Basın ve kamuoyu çalışmalarıyla derneğimiz tanınmış derneklerdendir. Öte yandan istediğimiz hedeflere ulaşabildiğimizi tam olarak söyleyemeyiz, Gönüllülerimizin az olmasından kaynaklı hedef kitlemizi yeterince genişletemedik. Bunda İzmir’de engellilerle ilgili derneklerinde çok olduğunu düşünürsek zaman kaynaklar açısından düşünüldüğünde bu alanın zor olduğunu kabul etmek gerekir. Bazı İl ve İlçelerde tek dernek oluyor. Merkezi ve Yerel Yönetimler onlarla çalışıyor birden fazla dernek olunca hizmet etmemeyi tercih edebiliyorlar çünkü diğer dernekte aynı şeyleri ister diye hizmet etmemeyi tercih edebiliyorlar.

 

Bu alanda Gazete Dergi ve farklı ürünleri satarak engelli istismarı yapanlarda çok olunca milletten yardım istemeye utanır olduk. Çünkü yardım istersen herkesi aynı değerlendiriyorlar engelli dilenci olarak görülünce de yardım faaliyetlerimiz aza iniyor. O zamanda maddi güç olmayınca bir çalışan dahi görevlendiremiyoruz çünkü biz 2007’den beri yardımla ilgili faaliyetler yapmıyoruz.

 

Projeler” Proje yapmak o kadar kolay değil İŞKUR projeleri artık çok sıkıntılı diğer projelerse ortak gerektiriyor bunlarda epey zor uzmanlaşmak gerekiyor biz yeni sene Şubat ayında Genel Kurula gideceğiz istiyoruz ki aramıza yeni dostlarımız katılsın. Engelliler Aileleri ve bu konuya ilgi duyan herkes çalışmalarımıza dâhil olabilir.

 

Engelliler ve Aileleri yaşadıkları sorunlara müdahil olmazlarsa sorunlar hep ertelenir. Bizim adımıza sorunları çözenlerse yanlış çözer ve oda bizim hayatımıza dokunmaz. Çağrımız bir araya gelelim. Eğer bizim hedeflerimizi beğenmezseniz kendiniz bir araya gelin bu alanı istismar edenlere bırakmayın söyleyecek çok sözümüz var ama her şeyi söyleyemiyoruz o yüzden engelliler ve Aileleri artık sorunlarına sahip çıksın. Derneğimizin Yurt içi ve Yurt dışı şubeleriyle geniş bir alanı var her engel gurubundan ve engelsizlerden oluşan Yöneticileri ve Üyeleri var İzmir’de Merkezi ve Yerel Yöneticileri Üniversiteleri ve tüm Özel sektörü birlikte çalışmaya davet ediyoruz.Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..