Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimin sonucu

Benim düşünceme göre; Yenilenen seçimin sonucu, HDP’ nin tam sınırda barajı aşması, AKP’nin seçim kazanmasından daha önemlidir. Çünkü memleketin barışa yönelik sigortası olmuştur.
 
Aynı zamanda da millet bu ayarı sanki hesap kitap yapılmış gibi, bu ayarı tamı tamına yapıp vermiştir. İstenilse böyle bir sonuç alınmazdı.
 
Şayet barajın altında kalıp bütün oylarını AKP almış olsaydı, işte o zaman bu seçim herkese çok zarar verirdi.
 
Böyle bir sonuç çıkmayıp, böyle sıkıntılı bir partinin barajın altında kalıp rakiplerinin kazanması ülkeyi çok gererdi. O nedenle de böyle bir rakibin, hepten yok edilip, saha dışına atılmış olsaydı, İşte o zaman da hiçbir iktidar, oyların yüzde yüzünü de alsa, ne kadar güçlü ve kuvvetli olursa olsun hiçbir iktidar ülkede kalıcı barışı kolay kolay sağlayamazdı. Çünkü rakipsiz barış olmaz. Olsa da ne millet, ne iktidar huzur bulup mutlu yaşayacak ortamı bulamazdı. Dolayısıyla da rakibin varlığını yok saymak, kendi varlığını yok sayıp tehlikeye atmak olurdu ki, O da seçimi sandıkta kazanıp, meydanda kaybetmeyle karşı karşıya kalına bilinirdi.
 
O nedenle de HDP 'in barajı aşması, ülkenin sigortası olmuştur. Diye düşünüyorum. Ülkemize ve seçime katılan patilere yapılan seçim hayırlı, uğurlu olsun.
 
02.11.2015
 
Cahit KARAÇ
 
Toplam blog
: 124
: 519
Kayıt tarihi
: 27.09.11
 
 

1953 yılında Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Akveren Köyü doğumluyum. Ankara Kimya Meslek Lis..