Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '19

 
Kategori
Seçim
 

Seçimin Verdiği Mesaj

İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi pazar günü yapıldı.

Oy kullanıldığı süre içinde ve sonuçlar açıldıktan sonraki seçmen, parti adayları ve yetkililerinin demokrasi adına yaptıkları hal, tavır, açıklamalar uzun zaman sonra benim açımdan çok olumluydu, sanırım bir çok kişi aynı görüştedir.

Seçim beklenenin aksine çok büyük bir fark ile sonuçlandı sanırım bu farkı kazanan ve kaybeden tarafta beklemiyordu. Benim açımdan kazanan taraf da bir sürpriz olmadı. CHP adayı E .İmamoğlu' nun bir önceki seçim sonucu ve devamındaki itirazın lehine kazanımlar getireceğini düşünüyordum öyle de oldu. Burda AKpartinin olduğu kadar CHP adayı ve yeni belediye başkanının alması gereken mesajlar var.

AKParti bu seçimi sadece millet ittifakı oyları ile değil, kendi içlerinden gelen tepki oyları ile kaybetti, hemen hemen her ilçede 31 mart seçiminden bugüne geçen zamanda  minimum %3 max % 6,5 lere varan kaçışların aynı oranda E. İmamoğlu' na eklendiğini gördük. 17-18 yıldır kendilerine sorgusuz sualsiz bağlı seçmen, son zamanlardaki ekonomik sorunların, ayrıştırıcı, kavgacı, sivri sözlerin ve ben yaptım olacak tavırların yanına mart seçiminde haksızlık yapıldığına dair düşünceleri eklenince vicdani ve oylarının ne derece önemli olduğu ben yaptım olacak yerine biz izin verirsek olura geçişini sağladı.

Özellikle genç kesim 18-30 yaş arası seçmenler 31 mart seçiminin ertelenmesindeki tutarsızlık ve inandırıcı tarafı olmayan konuşmalardan duydukları rahatsızlığı, sandıkta mağdur edilen adayı tercih ederek kavgacı tutum yerine bağlayıcı, barıştırıcı, kucaklayıcı tarafa yöneldi. Bir ev ikiye bölündü ya baba vatan sevdalısı , oğlu vatan haini ya da tam tersi oldu siyasilerin yaptığı ayrıştırıcılık sonucunda. Böyle mi olmalıydı, koltuk için değer miydi.?

Ya boş tencereler, evine sebze, meyve, et bir yana soğan alamaz duruma gelen vatandaş bir yerde bu gidişe dur diyecekti, işsizliği konuşmanın zaten gereği yok. Bunun yanında EYT mağduru kişilerinde sandığa tepki vermesi 2023 başkanlık seçimi için bir çok konuyu sil baştan düzenlenmesinin mesajı alınmış olmalı.

Cumhur ittifakına gelince , ittifakında yukardaki bir çok sebebin dışında seçime saatler kala açıklanan imralı mektubu ters etki yaptı ve düşünülen stratejik hamle havada kaldı. özelikle MHP seçmeni taban olarak geri çekildi, bunun en açık örneği tüm kadrolar ile istanbul' a geliyoruz diyen sayın D. Bahçeli' nin İstanbul' a geldiği gün dışında sahada olduğunu görmedik, sebebi tabanın çekildiğini hissetmesi olabilir?

Kazanan Millet İttifakına gelirsek, seçimi kazanmak hem de böylesine bir fark ile kazanarak rakiplerinize tebrik sözleri dışında imkan vermeden kazanmak güzel, lakin iş kazanana kadar değil kazandıktan sonra başlar, bu millet güvenir, omuzunda taşır, dünyanızı değiştirir ama yukarda yazılan bir kaç önemli etkeni yaşarsa ne gülen yüzünüze bakar, ne kaşınıza gözünüze , omuza aldığı gibi tepetaklak indirir.

O yüzden birleştiren, hizmet eden, bu milletin bazı değerleri ile oynamayan, algıları kavgaya yöneltmeyen çalışmalarınız oldukça başkanlıkta gelir. ya da başınız aşağıya.

Bu millet nerde ne yapacağını gerçekten biliyor, bilmeyenede bildiriyor.

Hayırlara vesile olması dileğimizle diyelim artık..

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..