Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Seçimler geliyor…

Seçimler geliyor…
 

Efendim, demokrasinin ılık rüzgârları bütün güzelliği ile esiyor. İleri demokrasimizin en güzel örneği olan bağımsız ve serbest seçimler yaklaşıyor. Seçimlerde halkın teveccühüne mazhar olup bundan sonraki en az dört yılını necip Türk milleti için seve seve feda edecek, içi vatan ve vatandaş sevgisi ile dolup taşan Birçok kahraman Türk evladı partilere müracaat ederek aday adayı oldular. Bunların içleri o kadar vatandaşa hizmet aşkı ile dolu ki, bazılarının katılım ücretlerini borç harç bulduğu bile söyleniyor. 

Evet, partilerin milletvekili aday adayları belirlendi. Vatana millete hayırlı olsun. Şimdi ne olacak? İleri gidiş yoluna bir bakalım. 

CHP 29 ilde ön seçim yapacağını ilan ederek bir ölçüde oyunbozanlık etmiş ama olsun, bu tehlikeli olay geneli çok fazla etkilemeyecektir. 

Şimdi parti liderleri masa başına oturacaklar, ellerine birer kurşun kalem alacaklar, önlerine de aday adayı listelerini koyacaklar. Kalemin kurşun kalem olması çok önemlidir. Zira kurşun kalemle üstü çizilmiş bazı isimlerin üzerindeki çizgi gerekirse silinebilir olmalıdır ki, anlayana gerekli mesajı iletebilsin. 

Sonra efendim yanlarına aklı hocalarını (danışmanlarını) çağıracaklar ve üçer beşer bin lira yatırıp aday adayı olanları inceleyecekler. Yanlış anlaşılmasın boyuna kilosuna falan bakmayacaklar. İnceleme konusu kendilerine ne kadar biat edeceklerini saptamaya yönelik olacaktır. Biatından en ufak bir şüphe duyduklarını hemen çizeceklerdir. (Tabii kurşun kalemle) 

Duyduğumuza göre aday adalarının sayıları oldukça çokmuş. Bu, partiye para sağlamak adına iyi ama liderin işini zorlaştırıyor. Bu sefer de sıralama için en biatlı hangisi o araştırılacak. Oooof of. Liderlerin işi çok zor. 

Böylece kesin adaylar saptanıp listeler oluşturulacak ve halka hadi size çok zahmet olacak ama şu benim hazırladığım listeye seçim günü oylarınızı verin denecek. Liderlerin istediği adaylar milletvekili olacak. Bunun adı da demokrasi olacak. 

Yok yok, hemen alınmayın, liderlerimiz bunca zahmete sırf bizi çok sevdikleri için giriyorlar. Şimdi nankörlük etmeyelim. Referandumda da sayın başbakan biz o maddeleri hap gibi yapacağız bir yutkunmada yutacaksınız demişti. Haklı da çıkmadı mı? Referandumdaki dikenli maddeler hap gibi yapınca bir ittirmede geçiverdi. 

Şimdi lidelerin sıf bizim yüksek menfaatlerimizi düşünerek hazırladıklar aday listelerine evet mühürünü bastık mı hoooop geçiverecek. Acısı sonradan çıkabilir ama unutmayın bütün haplar acıdır. Hele üstleri şekerle kaplı olanlar daha da acıdır. 

Şimdi bu aday listeleri için şeker aranıyor. Bu sebeple bolca müracaat etmiş olan şarkıcı, futbolcu, yazar, çizer var. Liderlerimiz bizim için çalışıyor evelallah. Görün bakın bir ittirmeyle –pardon evet mühürü ile- lidere biatından başka hiçbir özelliği olmayan nice zevat meclise parmak kaldır/indir işi için seçilecek. 

Ne o? İtiraz mı ediyorsunuz? Böyle demokrasi olmaz mı? Olur olur, bal gibi olur. Bakın şarkısı bile var. 

Haaa, ille de olmaz diyorsanız 12 Haziran'da sandık önününzde, mühür elinizde. Yani o an Süleyman sizsiniz. Artık sadece o an mı, yoksa dört yıl mı Süleymanlıkta kalmak istiyorsunuz, tercih sizin. 

İzmir 2011-03-27 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..