Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Seçimler

Seyyar Sandık Uygulaması Genişletilmeli.

Malum geçen yıl seyyar sandık  uygulaması başlamıştı. Bu seçimlerde de devam edecek. Yalnız sadece yatağa bağlı kişiler için bu uygulamanın gerçekleşecek olması eksik.

Evet, yatağa bağlı arkadaşların oy verecek olması olumlu bir gelişme. Ama evinden çıkamayanlar sadece yatağa bağlı olanlar mı acaba evinden çıkamayanların çokluğu erişilebilirlikle ilgili adımların atılmayışı da etkili olmasın.

Kaldırımı işgal edenlere verilen komik cezalar yüz lira gibi engelliler için ayrılmış otoparkları işgal yine yüzlerle ifade edilen basit cezalar kamu kurumlarına giremeyen ve hala engellilere uygun olmayan yapılara izin verilmesi dışarı çıkabilenlerin azlığını gösterir.

Belediye seçimlerine gidiyoruz bizleri en çok sıkıntıya sokan unsurlardan biri de kaldırım işgalleri. Belediyeler yasal olarak işgaliye alıyor bir masa izin alan yayılabildiği kadar yayılıyor. İşgaliyelerle ilgili denetimler yapılmıyor. Ondan sonrada işgaliye alan belediyeler biz engelliler için şunu yaptık bunu yaptık diyorlar. Bir belediye işgaliye alarak engellilerin sokağa çıkmasını zorlaştırıyorsa o belediyenin hizmetlerine nasıl ulaşacak. Evinden çıkamayanların tümünü yatağa mı bağlayacağız kaldı ki bazı ülkelerde yatağa bağlıları da alıp sinemaya tiyatroya ve farklı etkinliklere gidiyorlar. Bizim yatağa bağlı ve evden çıkamayanlar sanki bitkisel hayat yaşıyor.

Etkili ve yetkililer seyyar sandık uygulamasını genişletin evinden çıkamayanlar da evde oy versin. Tüm engellilerin tek başına oy verebileceği sistemler üzerinde çalışılsın. Oy verilecek mekânlarında engelliler yaşlılar bebek arabalılar hamileler ve engelliler için erişilebilir hale getirilsin. Öyle bir sistem kurun ki yatağa bağlı insanlar bile hayata dâhil olsun bu seçilecek olan yerel yönetimlerin asli görevlerindendir.

Ben görme engelliyim bu sene acaba tek başıma oy kullanabilecek miyim bu iş yasal bir statüye kavuşturulsun.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..