Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimlerde haksız rekabet

Seçimlerde haksız rekabet
 

Milliyet web adresinde okuduğum iki haberden esinlendim bu yazıyı. Bir tarafta seçim kampanyasında devlet imkanlarını sonuna kadar kullanan bir parti, diğer tarafta halka ucuz veya bedava birşeyler dağıtan partiler.
Dayanağı olmayan vaadler ve dağıtılan bedava umut, hemen hemen tüm partilerin kullandığı propaganda aletleri. Zaten ortada somut bir şeyde yok. Şimdi somut şeyler başladı. Bir parti 1 YTL'ye mazot dağıtmış. İktidar partisi, aylar öncesinden ihalesini yapıp aldığı ve fakire devlet yardımı olarak öngörülen kömür, gıda vb. malzemeleri, seçim öncesi kendi partisi yardımıymış gibi dağıtıyor. Üstelik bu malzemelerin tamamı devlet parasıyla alınmış durumda.
Yine iktidar partisi, seçim kampanyalarında devlete ait uçakları, helikopterleri kullanıyor, devlet imkanları ile konaklıyor ve kampanyasını sürüdürüyor.
Bana göre tüm bunlar haksız rekabettir. Yüksek Seçim Kurulunun bir an önce bu tür olaylara müdahale etmesi gerekir. Ayrıca bir memura işini yapması için para vermek nasıl rüşvet ise, vatandaşa oy vermesi için hediyeler vermekte aynı doğrultudadır.
Tabi burda büyük görev yine halkımıza düşüyor. Basit hediyelere kanmamak, geçmişi unutmamak lazım. Geçmiş iktidarların icraatlarını gözden geçirmenin yanısıra, bankalar batırıp halkın parasıyla şatolar yapanları, hala yurtdışında milyon dolar paraları çıkanları ve sadece seçim zamanı halkı hatırlayanları unutmayalım...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..