Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimlerde kim kime ihanet etti?

Seçimlerde kim kime ihanet etti?
 

Seçimlerde Kim Kime İhanet Etti


Emin Çölaşan'ın bir yazısını okudum. Seçimlerde MHP CHP'yi sırtından vurmuş. Öyle diyor. Güya MHP onları desteklemeyerek bu seçimin günah keçisi olmuş.

Seçimlerden önce gazetelerde manşetten bir liste yayınlanıyordu. Bu listeye göre cemaat kim nerede güçlü ise orada diğer parti ona destek verecek ve bu şekilde AK Parti devreden çıkartılarak seçimler kazanılacaktı.

Bu liste bir nebze başarılı oldu diyebilirim. Seçimler kazanılamasa da Büyükşehirlerde özellikle İstanbul ve Ankara'da büyük bir oy patlaması yaşadı CHP. Peki soruyorum CHP'nin hiçbir zaman bu oy oranına ulaşamayacağı bir ortamda %40-44 nasıl alındı. Tabi ki MHP'nin büyük bir desteği vardı. MHP üst yönetimi ne kadar biz resmi olarak destek vermedik dese de MHP'nin bu illerde kemikleşmiş %10-20 arası bir oy kaybı var. Bu da gösteriyor ki MHP'nin açık bir desteği var.

Yanılmıyorsam AYDIN'dı. MHP Teşkilatı ve adayı CHP mitinginde seçim otobüsün üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu'na hoş geldin demişti. Kimilerince bu açıkça bir destekti. Diğer illerde de bu öyle. Bir takım adaylar seçim yarışlarından çekilerek desteklerini açıklamışlardı.

CHP için bunu söylemek mümkün mü? Belki bir kaç bölgede ama genelde hayır. Zira CHP seçmeni kafa olarak ve yönelim olarak MHP'ye asla destek vermez. Bunu bütün alem bilir. Zira öyle de oldu. Bakın Adana'ya, bakın MHP'nin kıl payı kaybettiği diğer illere.

Şimdi bu tabloya göre diyebilir misiniz ki bu seçimde MHP CHP'ye destek vermedi, ihanet etti. Bunlar kendi yaptığı ihaneti başkalarında görüyorlar. Bunlar hep böyleydi zaten. Bunlar değil mi yıllarca milletine vatanına sırtını çeviren. Milletine göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı diyen ve hatta kara cahil koyun diyen.

Kendine oy vermeyeni kendinden görmeyen onu aşağılayan insanlar yeri gelir bir oy için seni dost edinir oydan sonra sırtını döner. Sonra kazanamayınca hainlikle suçlar. Bu kafayla giderlerse daha çok seçim kaybederler.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..