Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Seçimlerde kime oy vereceğiz

Seçimlerde kime oy vereceğiz
 

Ülkemizin bulunduğu geniş ve büyük coğrafyada sorunlar, saldırılar ve sabotajlar hiç eksik olmamaktadır. Bölgesel girdap her geçen gün güçlenmekte, etkinliğini artırmaktadır. Geçtiğimiz ay Cenevre’de, İran’ın nükleer programını altı aylığına dondurmaya ve uranyum zenginleştirilmesini yüzde beş azaltmaya evet demesi bu ülkeyle ABD’yi yakınlaştırsa da, komşu coğrafyalardaki istikrarsızlık döngüsünü yavaşlatmaya yetmemiştir. Ortadoğu yine kaynayan ve fokurdayan kazan gibidir. Suriye’deki yangın körüklenmeye devam etmektedir. Sınırlarımızın hemen dibinde şaibeli oluşumlar hızla hedef büyütmekte, hızla ilerlemektedir.

Türkiye’nin kırmızı çizgileri bir kez daha ihlal edilmiş, milli beka ve güvenliği bir kez daha darbe almıştır. Türkiye’de bölgesinde hafife alınan, korkulmayan, çekinilmeyen ve fikri sorulmayan bir ülke haline gelmiştir. Bu şekilde milli güvenliğimizi teminat altına almak, milli çıkarlarımızın devamlılığını sağlamak mümkün olamayacaktır. Ülkemiz dört bir tarafından ihanet çemberine alınmıştır. Sormak lazımdır ki; vatanımız ve milletimiz tehdit altındayken, kardeşliğimiz namlunun ucundayken, boru hatları kurulmasının, Türkmen kanı üzerinden sürdürülen enerji pazarlıklarının kime ne yararı dokunacaktır? Geçtiğimiz günlerde Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sayın Erşat Salihi’nin konvoyuna düzenlenen bombalı saldırı bunun en açık kanıtıdır.

30 Mart Seçimlerinde;

?       Milli ve manevi değerlerimize saygı ve sadakatin mi sözü geçecek; yoksa inkâr, yok sayma ve hakaretin saltanatı mı sürecektir?

?       Milli kültür ve kimlik unsurlarına bağlılık ve riayet mi kazanacak, yoksa bunların aşağılanması, rencide edilmesi, küçümsenmesi mi tercih edilecektir?

?       Milletin tümünü bağrına basan hizmet aşkı ve karşılıksız sevgi mi seçilecek; yoksa sınıf, zümre, elit, kaymak tabaka, yandaş, hısım, dünür ve hanedan çıkarları mı gözetilecektir?

?       Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü mü sahiplenilecek; yoksa bölünmüş, parçalanmış ve 36 etnik kimlik tarafından markaja alınmış, ezilmiş, öğütülmüş ve makaslanmış millet fikri mi desteklenecektir?

?       Terörü kaynağında kurutmaya ve kazımaya yemin etmiş irade mi öne geçecek; yoksa teröristlerle müzakere masalarında şeref ve haysiyetini kaybetmiş hainler korosu tasvip mi görecektir?

?       Türk milletini var etmeye, Türklüğü yaşatmaya ve payidarlığını korumaya çalışan Türk milliyetçilerinin haklılığı mı görülecek; yoksa Türk diye bir şey yoktur diyen anonim, iptidai, soyu bulanık, aklı karışık ve zihniyeti kapkaranlık simalar mı gülecektir?

?       Bağımsızlık, onurlu yaşamak, ilkeli ve itibarlı olmak mı yükselecek; yoksa dayatma, kuşatma ve teslimiyet zincirleriyle birbirlerine sımsıkı bağlanmış ve vicdanları zifte dönmüş gafiller mi öne çıkacaktır?

Türk milleti, emin olunuz ki, bu iki tercihten birisini oylayacak, birisini seçecektir.

Bu itibarla Mahalli İdareler Seçimleri klasik anlam ve içeriğinden daha fazlasını, daha çoğunu ve daha tesirlisini uhdesinde taşımaktadır.

İnancım odur ki, bu seçimler kötü gidişe vurulacak kelepçe, talihsizlikleri önleyecek demokratik çare olacaktır.

Ve bu seçimler çözülmeye, çöküşe, yıkıma, tahribata en kesif, en kat’i ve en keskin cevap üretecektir.

Resul AŞKIN, Aralık 2013 Etiler

http://atahun.com/secimlerde-neyi-oylayacagiz/

 
Toplam blog
: 3
: 138
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Tarih, felsefe, sosyoloji, kültür sanat, gezi, gizli ilimler ..