Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Seçimlerin ardından

Seçimlerin ardından
 

29 Mart 2009 Yerel Yönetimler seçimlerini geride bıraktık. Artık belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, mahalle ve köy muhtarlarımızı , belediye meclisi üyelerimizi, ihtiyar kurulu üyelerimizi belirledik.

Şimdi iş zamanı. Her seçilen bilgisi, görgüsü, ehliyeti, deneyimi, anlayışı ve sezgisi oranında ve yasalarla belirlenen sınırlar içinde hizmet üretmeye, yararlı olmaya çalışacak. Muhalefette kalanların da onlara belirli bir süre tanıyarak beklemede olacakları muhakkak. Elbette her yararlı işte destek olmak, yardımcı olmak ya da güçlük çıkarmaya çalışmamak gerek. Ancak tanınan süre sonunda seçilenlerin ehliyetsizlikleri, deneyimsizlikleri, iyi niyetli olmayışları açığa çıkarsa en acımasız biçimde eleştiri oklarına hedef olacaklarını bilmeleri gerekir.

Seçilen arkadaşlarımızın içlerinde daha önce bu görevlerde bulunmuş olanları olduğu gibi ilk kez seçilenler de vardır mutlaka. Biz her arkadaşımızın iyi niyetle, içtenlikle ve dürüstçe çalışacağına inanmak istiyoruz. Bütün görevlerde ilgili yasa, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin birer kez gözden geçirilmesinin yararlı olacağına hatta meclis toplantılarında bunların topluca okunup değerlendirilmesinin gerektiğine inanıyoruz. Daha önce bu görevlerde bulunmuş ve başarıları görülmüş saygın yöneticilerimizin deneyimlerinden yararlanmak gerektiğini belirtmeye gerek yok sanıyorum.

Özellikle belediyecilikte görülen keyfi yönetim uygulamaları; hem personelle yöneticinin hem de personelin kendi arasındaki sevgi, saygı ve güvenin zedelenmesine hatta yok edilmesine yol açacaktır. Elbette belediye başkanının bazı kadrolarda değişiklik yapma vb. tasarrufları olabilmelidir. İnsan kaynakları en verimli olabileceği biçimde düzenlenmelidir. Ancak insan kaynaklarının da haklarını ve görevlerini bilmesinde sayısız yararlar vardır. Her birimde görevler mutlaka yazılı olarak bir yönerge ile belirtilmeli, izinler vb. haklar da önceden planlanmış olmalıdır. Verilen sözlü ve yazılı emirler yasalara aykırı olamaz. Şayet olursa da suç işlenmiş olur. Kanunsuz suç olamayacağı gibi kanunsuz ceza da olamaz.

Belediye çalışanlarımız da görevlerini en iyi biçimde yerine getirmeye çalışmalı, yasalarla kendilerine verilen hakları da gerektiğince kullanabilmeli hatta geliştirebilmek için bütün demokratik yol ve yöntemleri kullanmalıdırlar.

Bizlere hizmet etmek için gecesini gündüzüne katacak olan yerel yöneticilerimize ve çalışanlara, her zaman ve her koşulda yardımcı olmaya çalışmak, güçlük çıkarmamaya çalışmak da bizlerin birincil görev ve sorumluluğu olmalıdır.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..