Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Seçimlerinizi yapmadan değişemezsiniz

Seçimlerinizi yapmadan değişemezsiniz
 

Diyelim ki şansız olduğunuzu, ben arabamı yıkatırsam yağmur yağar, hayatta piyango bana çıkmaz, beni sevmezler, ben yazı dersem tura gelir cinsinden yakınmalarınız varsa ve tüm bu yakınmalarınız aslında sizi kendi gözünüzde değersiz kılıyorsa yazımı okumaya devam edin.

Bu hikaye hiç bitmez. Kasedi sürekli başa sarıp dinlersiniz. Kendi değerimizi belirlerken sürekli bir şeyleri emsal alırız ve bunlar nedense hep bardağın boş tarafına ait şeyler olurlar. Halbuki hayata iyi polis/kötü polis olarak bakmaktansa isteklerimiz ve beklentilerimiz doğrultusunda pozitif bakmakta neden bu kadar zorlanırız?

İşte bu kısır döngüden kendimizi çıkarmanın, yeni bir hayata başlamanın yolu değişmekten geçiyor.

1. Geçmişinizden ve yaşadığınız sıkıntılardan daha büyük ve keyifli bir yaşam felsefesi, bakış açısı ve inanç sisteminizi oluşturun. Kendi içinizde bir bütün olmaya çalışmalısınız.

2. Artık suçlu ve kurban olmadığınız yönünde tercihinizi kullanın. Kimin, neyi, ne zaman ve neden yaptığını boş verin. Suçlu olmadığınızı bilin ve kendinize güvenin. Siz hayata karşı her zaman hazırlıklı olmanın yollarını arayın ve ona sıkı sıkı sarılın. Kendinizden geçmişinize ilişkin özür dilemeyin. Bu suçu kabullenmek olur. Eğer geçmişinizle barışamazsanız geleceğin gücünü bulamazsınız.

3. Hayatı dramatize etmeyi bırakın. Yaşadığınızı ve önemli olduğunuzu gerçekleyin. Bunun yolu kendinizi özel, canlı ve özünüze bağlı hissetmenizden geçer. Eğer kendinizi sıradan bir TV dizisindeki oyuncu gibi görüyorsanız kendi olasılıklarınızı azaltıyorsunuz demektir. Hayatı kendinize daraltmamalı farklı ve özel olduğunuzu bilerek yaşamalısınız. Aksi takdirde gerçekten kendinizi değersizleştirir ve korku, kaygı dolu bir temel üzerinde yaşamak zorunda kalırsınız.

4. Siz her zaman kendiniz gibi olun. Hayat bir ayna gibi fakat her defasında size başka sizler gösterecektir. Eğer sürekli başkalarını eleştiren hayata negatif bakan biriyseniz her defasında anda aynı kişiyi görüyorsunuz demektir. Sizin hayata yaklaşımınız sizin kendi görüntünüzdür.

Şimdi bu karışık paragrafları tekrar gözden geçirip biraz düşünün.

Sizce yapılabilir bir şeyler var mı?

Kendiniz için bir şans görüyor musunuz?

Hayatınızı değiştirme vakti geldi mi?

Siz yapılmayanı yapın, yapılabilir kılın. En azından kendi adınıza hayatınızı çok daha renkli ve farklı yapacak adımları atmaya başlayın.

Önce kendinize söz verin.

Gerçekçi ve samimi olun.

Kolay olmayacak ama siz yinede yola çıkın.

Unutmayın, imrenerek baktığınız birçok insan bunları gerçekleştirenler.

Eğer değişime cesaretiniz varsa gecikmeyin. Hayat sizin her halinizle sizinle dans eder merak etmeyin. Her defasında yeni ışıklar gösterir size.

Hadi…

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..