Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

22 Aralık '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Seçmeli gelin adayları...

Seçmeli gelin adayları...
 

Dün akşam televizyonun karşısında uzanmış izleyecek bir program ararken en güzel programı buldum. Evlenme programı. Herkes izler oldu artık bu programları, birazda ben izlesem ne olur dedim kendi kendime. Başladım izlemeye.

Sonucu söylememe gerek yok herhalde içler acısı bir komedi. Aslında çok kötüde olmadı iş gününden önce stres atmak için süper. Özgüven eksikliği taşıyan insanların bilinçsiz, saygı ve sevgiden mahrum kalarak, yapmak istedikleri evlilik oyunu diyebiliriz.

Biraz izledim öyle bir beyefendi vardı ki... aklım hayalim almadı.

Genç bir beyfendi yaşını tam hatırlamıyorum ama 30 civarı, annesiyle gelmiş. Annesi konukların içinde oturmuş oğlu için gelen bayanları incelemekle meşgul. Çocuğun aradığı özelliklerin içinde en önemli şartı evlenince annesiyle birlikte oturması.

Seçmeli gelin adayları...

Oğlu için bir bayan aday geldi. Yönetici asistanı bir bayan ama kayınvalide ile aynı evde oturmak istemiyor bundan dolayı elendi zavallı kız, annesi ve çocuk tarafından.

Sırada ikinci aday, bayan barmaid olarak çalışıyor, kayınvalide ile oturmayı kabul ediyor ama kayınvalide tarafından onaylanmıyor. Oğlu ise bu sefer annesini pek önemsememiş bir şekilde görüşmeyi kabul ediyor ve stüdyodan ayrılıyorlar.

Ayrıca kayınvalidenin gelin adaylarına saçma sapan sorularına ne dersiniz:

-Oğlum yemek ve pastayı çok sever mutfakla aran nasıl?

-Kahve yapmayı biliyorsun değil mi? akşamları biz kahve içeriz de oğlumla

-Ehliyetin var mı? biz oğlumla çok gezeriz oğlum fazla yorulmasın arabayı sen kullanırsın gibi saçmalıklar.

Nasıl bir evlilik anlayışı, saygı ve sevgi... Belli bir yaşa gelmiş ama özgüvenleri ve kişilik yapıları yerine oturmamış insanlar. Evliliği yalnızca erkeklerde maaş ve ev, bayanlarda ise eve bir yardımcı alıyormuş gibi düşünülmesi... sevgisiz, saygısız anlaşmalı evlilikler.

Lütfen yanlış anlaşılmasın tabiki bir bayan evinin hanımıdır ev işi ve yemek yapmak onun istediği şekilde gönlünden gelerek severek yaptığı bir iştir.. Ama bu şekilde bir bayanın anlaşmalı bütün işleri yapması için alınan bir gelin olması gerçekten zoruma gidiyor.

Her ne olursa olsun sevdiğimiz insanlar için sevgi ve saygı duyup yaptığımız her işi mutluluk içinde yaptığımıza ben gönülden inanıyorum.

Sevgi ve saygının olduğu her yerde hayat en güzel şekilde yaşanır.

Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..