Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

SEÇMEN SENDİKASI

SİYASİ PARTİLER ÖRGÜTLÜ SEÇMEN ÖRGÜTSÜZ

Siyasi Partiler seçmen oyu topladıkları oranda iktidar olabildikleri için; bol keseden vaatlerle örgütsüz seçmen zihnini çelmeye çalışır, başarırlar da. Siyasetçiler seçmenleri partilere bölerek parçalar, afiyetle lokma lokma yutarlar.

Bölünerek güçsüzleştirilen seçmen, politikacının çantasındaki keklik olmuştur. Partilerden bağımsız olması gereken seçmenleri pollitikacılar; Taraflaştırarak, sempatizanlaştırarak, militanlaştırarak asimile etmişler; memurlaştırmışlardır.

Oysa Seçmen siyasi hizmet müşterisidir. Herhangibir partiye angaje olmadan kendi çıkarını gözeterek, en iyi hizmeti vereceğini umduğu, yada denediği partiyi oy vererek bir süre kiralayacaktır. Bu bilinçten yoksun olan örgütsüz seçmen, gider takım tutar gibi parti tutma bataklığında, oy'unu heba eder.

Yenilen takımı tutmanın ceremesi yoktur. Ancak defalarca yenilen partiye defalarca oy vermek; oyları çarçur etmektir.Bu durum politikacı esnafının ekmeğine yağ sürer, demokrasiyi yavaşlatır, seçmeni kullaştırır. İktidar olamayan parti;  eğer oy bölerek başka partilerin iktidar olmasını sağlamak gibi bir misyon taşımıyorsa, kendisini seçim kazanır hale getirmeli, getiremiyorsa kapatmalıdır.

SEÇMEN SENDİKASI

Bilindiği gibi sendikalar; iş, kazanç, toplumsal ve kültürel  konular yönünden  çıkarları korumak, yeni haklar edinmek ve onları daha da geliştirmek amacıyla kurulan birliklerdir.

Seçmenlerin toplumsal çıkarları, siyasal hizmetlerle karşılanır. Seçmenlerin çıkarlarını korumak için sendikalaşmaları, en doğal haklarıdır. Siyasal hizmetin şeklini ve kalitesini belirleyen, müşteri seçmen'in memnuniyetidir. Seçmen Sendikası; seçmenlerin partilerüstü seçiciliğinin bilinçlendirilmesini amaçlamalıdırlar. Bu yolda ve yönde atölye çalışmaları, seminerler düzenlemelidirler.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..