- Kategori
- Alışveriş - Moda
- Okunma Sayısı
- 49
SEÇMEN SENDİKASI
SİYASİ PARTİLER ÖRGÜTLÜ SEÇMEN ÖRGÜTSÜZ
Siyasi Partiler seçmen oyu topladıkları oranda iktidar olabildikleri için; bol keseden vaatlerle örgütsüz seçmen zihnini çelmeye çalışır, başarırlar da. Siyasetçiler seçmenleri partilere bölerek parçalar, afiyetle lokma lokma yutarlar.
Bölünerek güçsüzleştirilen seçmen, politikacının çantasındaki keklik olmuştur. Partilerden bağımsız olması gereken seçmenleri pollitikacılar; Taraflaştırarak, sempatizanlaştırarak, militanlaştırarak asimile etmişler; memurlaştırmışlardır.
Oysa Seçmen siyasi hizmet müşterisidir. Herhangibir partiye angaje olmadan kendi çıkarını gözeterek, en iyi hizmeti vereceğini umduğu, yada denediği partiyi oy vererek bir süre kiralayacaktır. Bu bilinçten yoksun olan örgütsüz seçmen, gider takım tutar gibi parti tutma bataklığında, oy'unu heba eder.
Yenilen takımı tutmanın ceremesi yoktur. Ancak defalarca yenilen partiye defalarca oy vermek; oyları çarçur etmektir.Bu durum politikacı esnafının ekmeğine yağ sürer, demokrasiyi yavaşlatır, seçmeni kullaştırır. İktidar olamayan parti; eğer oy bölerek başka partilerin iktidar olmasını sağlamak gibi bir misyon taşımıyorsa, kendisini seçim kazanır hale getirmeli, getiremiyorsa kapatmalıdır.
SEÇMEN SENDİKASI
Bilindiği gibi sendikalar; iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarları korumak, yeni haklar edinmek ve onları daha da geliştirmek amacıyla kurulan birliklerdir.
Seçmenlerin toplumsal çıkarları, siyasal hizmetlerle karşılanır. Seçmenlerin çıkarlarını korumak için sendikalaşmaları, en doğal haklarıdır. Siyasal hizmetin şeklini ve kalitesini belirleyen, müşteri seçmen'in memnuniyetidir. Seçmen Sendikası; seçmenlerin partilerüstü seçiciliğinin bilinçlendirilmesini amaçlamalıdırlar. Bu yolda ve yönde atölye çalışmaları, seminerler düzenlemelidirler.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Siyasetçi sınıfının örgütlü buna karşı halkın örgütsüz olması çelişkisini çok akılcı bir şekilde ortaya çıkarmış olmanızı kutluyorum. Ancak buna karşılık seçmenlerin sendikalaşmalarını çözüm olarak görmenize hiç katılmıyorum. Çünkü sendikaların siyasi partilerden en ufak bir farkı yoktur ve bu nedenle de halk yine sendika ağaları tarafından kullanılacak, aletleştirilecek ve halkın makus talihinde en ufak bir değişim sağlanmayacaktır. Sorun bence demokrasi ve örgütlenme kavramlarının içinde gizlidir çünkü demokrasi ve örgütlenme dünyanın hiçbir ülkesinde sıradan vatandaşlara en ufak bir yarar sağlamamıştır. Bence çözüm BİLİMSEL HUKUK'tur ama bunun gerçekleşebilmesi içinde önce sosyal bilimlerin BİLİM olması ve halkın yararını araştırması gerekir. Kısacası bu yüz yılda olacak bir ütopya değil. Belki gelecek yüzyıl, belki de bir sonraki:) Selamlar
Matilla 15.01.2021 8:41